Kettős nyugdíjveszedelem fenyegeti jövőre a katásokat

Startlap - Startlap
Az 50 ezer forintos tételes adót fizető kisadozókat eddig is érintette a nyugdíjszakértő által vázolt probléma, Délelőtti hírösszefoglaló.


Getty Images

Kettős nyugdíjveszedelem fenyegeti jövőre a katásokat

Az 50 ezer forintos tételes adót fizető kisadozókat eddig is érintette a nyugdíjszakértő által vázolt probléma, 2022-től azonban a minimálbér és a garantált bérminimum emelése miatt a 75 ezer forintot fizető katások is veszélybe kerülnek. A dolog hátterében az áll, hogy eltérően számítják a nyugdíjjogosultsághoz figyelembe vehető szolgálati időt és a nyugellátás összegének kiszámításához figyelembe vehető szolgálati időt. További információkért katt ide.

Karácsony Gergely aláírta a megállapodást: érkezik a 12 milliárd a főváros tömegközlekedésére

“Tárgyalás nem volt, ugyanazt a papírt írtuk alá, mint tavaly, tavalyelőtt és 2015 óta minden évben”

– fogalmazott Karácsony, aki nem érti, miért kellett a “látványpékség”, üzengetés és politikai nyomásgyakorlás, amikor egy olyan összegről van szó, amelyet minden évben megkap a város. A kormány időhúzása miatt a fővárosi tömegközlekedés majdnem leállásra kényszerült. Bővebben.

Jakab Ferenc: 100 százalék, hogy megjelenik az omikron variáns Magyarországon

Ugyanakkor a tömeges fertőzés elkerülhető lehet – állítja a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője. Jakab Ferenc a koronavírus mutációinak megjelenése és az oltások közötti kapcsolatot övező tévhitről is beszélt. Részletek.

Kovács Zoltán adventi koszorúját töltényhüvelyekből rakták ki

A kormányszóvivő ünnepi fotójával, amelyre az “ismét eljött a várakozás ideje” felirat került, akár az őzgidáknak is üzenhetne. Íme.

Összeomlik a magyar távhőpiac a gázárak óriási emelkedése miatt

MTI Fotó: Balázs Attila

Miközben a gázkereskedők sorra figyelmeztetik a távhőcégeket, hogy fizessenek többet a gázért, különben felmondják a szerződéseket, a háztartások ellátására továbbra is csak a rezsicsökkentett, hatósági áron van lehetőség. A helyzet fideszes és ellenzéki városokban egyaránt komoly aggodalmakat szült, a kormány egyelőre távolról figyel, egyesek szerint a szektor államosítására várva. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd mef.

“Látszott rajta, hogy felfelé néz” – portré Márki-Zay Péterről, a magyar politika kakukktojásáról

“Mikor tanultam? Ahol és amikor tudtam. A buszon, éjjelente, reggel, amikor volt időm, olvastam. Feleségem első szülésénél, amíg nem voltak fájásai, és vártuk, hogy beinduljon a szülés, nekem kinn kellett ülnöm a folyosón, ott németül olvastam egy könyvet a korai Szung-korban élő ujgurukról egy szemináriumi dolgozathoz.”

A 49 éves Márki-Zay Péter, aki halmozta a diplomákat, 14 éve kanadai állampolgár, szavazott már az SZDSZ-re, a KDNP-re és az LMP-re is, közel 20 éven át a marketing területén dolgozott, és úgy vált Magyarország komoly politikai tényezőjévé, ahogy soha még korábban senki. A kormányfő-jelölt képességeit ellenfelei sem vitatják, túlkapásait pedig támogatói is elismerik. A 24.hu felkereste a kormányfő-jelölt több tucatnyi barátját, ismerősét, korábbi főnökeit és politikai ellenlábasait, akikkel közösen egy igencsak különleges életutat rajzoltak meg. Portré.

Koronavírus itthon: 460 beteg halt meg a hétvégén

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákerre a linkre kattintva találhatók.

Elindult az első vasútvillamos Hódmezővásárhelyről, alig fértek fel az utasok

A hajnali fél négyes időpont ellenére zsúfolásig telt az első utasokat szállító, menetrend szerinti tram-train, amely Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedik. Az eseményen a MÁV vezérkara, Palkovics László és Lázár János is részt vett, Botka László szegedi, és Márki-Zay vásárhelyi polgármester viszont nem kapott meghívót. Palkovics Magyarország leginnovatívabb vasúti fejlesztésének nevezte a tram-traint, amelyből már tervezik a következőt. Videó és további részletek itt.

Két ember megszökött egy holland karanténhotelből, ahol az omikronnal fertőzött betegeket őrzik

Patrick van Katwijk/Getty Images

A szökevények egy Spanyolországba tartó repülővel igyekeztek kereket oldaniHugo de Jonge holland egészségügyi miniszter néhány órával az előtt jelentette be, hogy a vesztegzárelőírások betartását hatóságilag fogják biztosítani. Bővebben.

Északkeleten további havazás jöhet

Hétfőn az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, hideg és szárazabb levegő áramlik a térségünkbe, az északkeleti megyékben viszont tartós maradhat a borult égbolt. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Megműtötték Karácsony Gergelyt

képcím

Szakértő arról, hogy mennyi lehet a novemberi nyugdíj

képcím

Az OTP feljelentette Karácsony mozgalmát