Két villamosvezető és egy biztonsági vezető élesztett újra egy férfit a Savoya Parknál

Még a mentők kiérkezése előtt megkezdték az idős férfi állapotának stabilizálását egy defibrillátorral.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-02 10:45

Fotó: Thinkstock

Pár nappal ezelőtt két villamossofőr és egy biztonsági vezető élesztett újra egy férfit, aki a 17-es villamoson lett rosszul – számolt be a Bors. Sajnos ennek a történetnek szomorú vége lett, hiába tett meg minden tőle telhetőt a három férfi.

Az láttam, hogy egy idős, megtermett férfi leszállt a második ajtón, majd rögvest nekitámaszkodott egy oszlopnak, és arccal előrezuhant. Tudat alatt éreztem, hogy nagy a baj, így szóltam a kollégámnak, Fodor Ferencnek hogy azonnal hívja a mentőket

– fejtette ki Babcsán Norbert villamosvezető, aki épp a jármű végállomására, a Savoya Parkhoz érkezett meg a szerelvénnyel. A másik villamossofőr, Ferenc azonnal a közeli Auchan áruházba ment, ugyanis tudta, hogy ott van defibrillátor. Az ügyfélszolgálatra futott, ahol a biztonsági szolgálat vezetője sietett a segítségére, és elindultak az eszközzel a sérült felé.

Pillanatok alatt megkezdtük az újraélesztést. Szerencsére egy remek műszerről van szó, ami lépésről lépésre informál, hogy hogyan kell segíteni a bajba jutott betegen. Ezeket követtem én is. Sajnos úgy tűnt, hogy nagyon rossz állapotban van, de szerencsére sikerült stabilizálni az állapotát. Ezt követően a mentők is megérkeztek, akiknek sajnos még a helyszínen többször meg kellett ismételni a műveletet, majd kórházba szállították a férfit

– magyarázta Zoltán, a biztonsági szakember. Norbert, Ferenc és Zoltán napokig izgult az idős úrért, de sajnos végül rossz hírt kaptak: a beteg férfi a kórházban elhunyt.

Mai nap hírei

Már tart a szurkolói vonulás Budapesten - helyszíni tudósítás

vasarnap.hu9 órája

Varju László alaposan helyretette a 133 bátrat, az államtitkár csak hápogni tudott

nyugatifeny.hu12 órája

Újabb haragosokat szerzett a magyar kormány

168.hu13 órája

Időkapszulát találtak a tihanyi apátság Királykriptájában

travelo.hu14 órája

Agyonlőttek egy pénztárosnőt maszkvita miatt

vg.hu16 órája

Tovább nő a balatoni települések népessége – Ide költöznek a legtöbben

balaton.hu16 órája

A Balaton mai alakja egy mérnöki bakinak köszönhető

tudas.hu17 órája

Élesítheti a csodafegyvert Brüsszel a választások előtt – nehéz év vár az Orbán-kormányra

privatbankar.hu18 órája