Kiemelt Hírek 2020. május 22.

Két embert megöltek a Deák téren

Startlap Kiemelt Hírek 2020. május 22.
A rendőröket péntek hajnalban riasztották a főváros V. kerületébe. Reggeli hírösszefoglaló.

Két embert megöltek a Deák téren

A rendőröket pénteken hajnalban riasztották a főváros V. kerületébe, ahol több ember összeverekedett. Az eset körülményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz. Ha a helyszínelésről készült fotók érdekelnek, akkor kattints ide.

Több mint 200 órát dolgozott az ápoló a János Kórház Covid-osztályán, alig 100 ezer forintot kapott

A 24.hu-nak nyilatkozó ápoló a fizetéséről értesítő SMS-ből tudta meg, hogy hiába várta a 180 százalékos bért, döbbenten alacsony összeget utalt neki a kórház. Az alig több mint százezer forintért cserébe több mint kétszáz órát dolgozott a koronavírussal fertőzött betegek között, talpig védőfelszerelésben. A legrosszabbul azok jártak, akik márciusban két hét karanténba kényszerültek. A János Kórház reagált az ügyre. Részletek itt.

Fontos dolog változott a jogosítványoknál

A Magyar Közlönyben csütörtök este közzétett jogszabályban egy könnyítést vezettek be a jogosítványoknál, amely péntektől érvényes. Részletek itt.

Karácsony Gergely:  Én ezért bocsánatot kérek, remélem más politikusok is megteszik

Mi történt a Pesti úti idősotthonban, és ki a felelős a halálesetekért? Visszatérhet Budapestre az Airbnb, a turistabuszok, és a szállodahajók?  Mennyit lopnak el most az automatákba bedobált parkolási díjból? Van értelme a Biodóm és az atlétikai stadion megépítésének? Ismét indulna a miniszterelnöki székért? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre válaszolt Karácsony Gergely az itt olvasható nagyinterjúban, amelyet május 20-án készítettek a főpolgármesterrel.

15 ezerért és 250 ezerért is van nyári tábor, aki sokat fizet, annak egy wellness szállóba hozzák haza Amerikát

Fotó: Getty Images

A múlt szerdán megjelent a kormányrendelet értelmében “június 16-tól a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatók”. Ez jó hír a szülőknek, hiszen sokan az éves szabadságukat áldozták fel a karanténra, így az idei nyár során a gyermekek elhelyezése nagyobb gondot okozhat. Rossz hír viszont, hogy a táborok száma csökkent, és kicsit nőttek az árak. A járványhelyzet a táborszervezőket is nehéz helyzetbe hozta, akiknek úgy kellett az előkészületeket megszervezni, hogy pár nappal ezelőttig még fogalmuk sem volt, egyáltalán megrendezhetik-e az eseményeket. A témáról ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

Durván elszállt a kötelező biztosítás díja

Másfélszer annyiba kerül jelenleg egy átlagos kötelező biztosítás, mint tavaly májusban. A Netrisk, vagyis a legnagyobb alkuszcég szerint a probléma az, hogy az autósok nem fizették be időben a díjakat. A pontos számokat és a jelenség okait ebben a cikkben mutatják be.

Egy koporsóban, magát halottnak tettetve próbált elbújni a rendőrök elől a perui polgármester

Jaime Rolando Urbina Torres, Tantará polgármestere tragikus járványkezelési stratégiájának jéghegyében az abszurditást tekintve kétségkívül a címben említett eset a csúcs, ugyanakkor a következményeket tekintve Torres sajnos ennél sokkal súlyosabb dolgokat is művelt. Részletek itt.

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a betegség következtében. A számok ugyanakkor csökkenő tendenciát mutatnak. A koronavírussal kapcsolatos friss, hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Donald Trump lépése miatt azonnal összeül a NATO tanácsa 

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Sürgősséggel összeül pénteken a NATO nagyköveti tanácsa, miután az amerikai kormányzat jelezte: felmondja a mintegy 20 éve érvényben lévő Nyitott Égbolt szerződést, amely Európa biztonságának egyik alapköve. Részletek itt.

Anticiklon, melegfront és hidegfront jön: mozgalmas időjárásra kezdődik

A péntek a nyugalom és a napsütés jegyében telik egy anticiklonnak köszönhetően, azonban szombatra megérkeznek a felhők és a frontok, amelyek erős szelet és csapadékot hoznak magukkal. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt nézheted meg.

Keresés az oldalon