Kérdezett a Hír TV riportere, másnap már nem dolgozott ott

Hivatalosan közös megegyezéssel távozott.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-26 12:41

Budapest, 2018. szeptember 25. Halász János, a Fidesz frakcióvezetõ-helyettese (b) érkezik az Országgyûlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésére, az Országgyûlés Irodaházában 2018. szeptember 25-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A parlament nemzetbiztonsági bizottsága szerdán tartott rendkívüli ülést Nikola Gruevszki miatt, de a Fidesz nem szavazta meg a napirendet, ezért az ülés alig negyedóra után véget is ért – emlékeztet a hvg.hu cikke. A kormányoldalról csak Halász János jelent meg, aki saját és távolmaradó kollégája nem szavazatával megfúrta a munkát. 

Ezt követően szegezte Medgyesi Miklós Halásznak a kérdést:

ha Demeter Mártát támadják minősített adatokat nyilvánosságra hozatala miatt támadják, akkor amiatt lesz-e vizsgálat, hogy a Magyar Idők címlapon hozta Gruevszki menekültügyi eljárásának végeredményét?

Közös megegyezés

A portál csatornához közeli, névtelenséget kérő forrásai szerint rapid gyorsasággal belső ügy lett a kérdésből, a Simicska Lajostól átvett Hír TV vezetése látni akarta a rögzített anyagot – írják. Medgyesi Miklósnak már másnap a csatorna vezetése előtt kellett felelnie tettéért, melynek végén közös megegyezéssel távozott a csatornától. A hvg.hu forrásai szerint a kérdés feltevése és a riporter döntése egyértelműen összefüggésbe hozható. Keresték az újságírót is, aki megerősítette, hogy csütörtökön közös megegyezéssel elhagyta a Hír TV-t, de további kérdésekre nem válaszolt, mert köti a munkaszerződése.

Belügy

Keresték Halász Jánost is azzal, szerinte van-e bármilyen összefüggés a neki feltett kérdés, és a riporter azonnali behívatása, majd távozása között, illetve vajon miért reagált ilyen sebességgel a Hír TV vezetése. A párt sajtóosztályától viszont csak annyit közöltek: a Hír TV belügyének tartják az ügyet, ezért forduljanak a csatornához.

Mai nap hírei

Elkényelmesedett franciákról és fantasztikus helyszíni meccsélményről cikkeznek a francia újságok

eurosport.hu11 órája

Az Orbán-kormánynak is üzent Ferenc pápa

mfor.hu12 órája

Borús jóslat: ha nem lesz változás, lőttek a dunai hajózásnak

agrotrend.hu13 órája

Rendszeresen mezőgazdasági magánutakra tereli az autósokat a Google Maps

magyarmezogazdasag.hu16 órája

Demi Moore őszintén elárulta, miért hullottak ki a fogai

joy.hu18 órája

Új igazolványt kaphat minden magyar: júliusban érkezik a hivatalos kártya

penzcentrum.hu18 órája

„Idegösszeomlást kapott attól, hogy nem arra használták, amire való” – 65 éve hunyt el Soós Imre

wmn.hu18 órája

Fiola gólörömével halálra rémítette a magyar műsorközlőt

m4sport.hu18 órája