Kiemelt Hírek 2020. november 03.

Képekben a bécsi iszlamista terrortámadás

Startlap Kiemelt Hírek 2020. november 03.
Hétfő este egy zsinagógánál nyitottak tüzet, több halálos áldozat és sérült van. Egy gyanúsítottat lelőttek, egyet letartóztattak, egy harmadikat jelenleg is keresnek. Reggeli hírösszefoglaló.

Képekben a bécsi iszlamista terrortámadás

Hétfő este nyolc óra körül fegyveres lövöldözés tört ki egy bécsi zsinagógánál. Egy gyanúsítottat lelőttek, egyet letartóztattak, egy harmadikat jelenleg is keresnek. A halálos áldozatok száma kedd reggelre tovább nőtt, többen megsebesültek. A bécsieket otthonmaradásra szólították fel. Az egyik támadót videóra vették. Fotók és további részletek a terrortámadásról itt olvashatók.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd hajnalban úgy kommentálta a történteket:

Elképesztő terrorhullám tört Európára, itt lenne az ideje ébresztőt fújni.

Ha kíváncsi vagy Szijjártó teljes reakciójára, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ha ide kattintasz, akkor képekben nézheted meg a kommandósok által elözönlött helyszínt.

Majdnem kétszer annyit lehet keresni Budapesten, mint az ország keleti felén

2020 második negyedévében továbbra is a fővárosban dolgozók átlagkeresetei voltak a legmagasabbak. Az egyes ágazatokban jelentős fizetési különbségek mutatkoznak. Budapesten kívül egy megye volt képes meghaladni az országos átlagot a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete tekintetében. Nem meglepő, de a foglalkoztatási ráta is Budapesten a legmagasabb, igaz, ez a paraméter már nem produkál akkora eltéréseket a többi térségben. Pontos számok és további részletek ebben a cikkben.

Nyolc autó lángolt hajnalban Szikszón

A borsodi kisváros határában történt eset körülményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Lázár János fontos bejelentést tett a dohányboltokról

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A nem dohányzók védelme érdekében szükséges teendők összehangolásáért felelős miniszterelnöki biztos legújabb intézkedésével ismét a cigarettázás visszaszorítását célozná. Lázár János szerint harminc év múlva lényegében alig lesznek rabjai a hagyományos dohánytermékeknek. Bővebben.

Valóban példátlan, amit Donald Trump a Fehér Házban művelt?

Sajátos viszonyt ápol az igazsággal, hajmeresztő eszmefuttatásai vannak, elképesztő stílusban és dühvel támad: Donald Trump egy olyan jelenség, amelyhez hasonló nem volt korábban. Tényleg így van? A november 3-i amerikai elnökválasztás apropóján a BBC History megpróbál objektív választ találni erre a kérdésre. Írásukból az derül ki, hogy tulajdonképpen leginkább egy, roppant aggasztó terület van, amelyben Trump radikálisan új utat követ elődeihez képest. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Az UEFA állítólag Oroszországba vinné a foci-Eb összes meccsét

Francia lapértesülés szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fontolgatja, hogy egyetlen helyszínen vezényelje le a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságot. Minderről bővebben itt írnak.

Újabb sportesemény jelentős kormányzati támogatásáról döntöttek

Fotó: Matthias Hangst/Getty Images

A hétfői Magyar Közlönyben ezúttal a 2020/2021-es LEN Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája csoportköre számára jelöltek ki nem kevés állami pénzt. További informciókért kattints ide.

Mindjárt búcsúzhatsz a kellemes időtől

Kedden felszakadozik a felhőzet és kibukkannak a napsugarak, de szerdán ismét beborul. A következő napok részletes időjárás-jelentése itt található.

Keresés az oldalon