"Katasztrofális" terméstől tart az agrárminiszter

Startlap - Startlap
Nagy István az aszály miatt aggódik a kukoricáért és a napraforgóért, és az is kiderült, vajon lesz-e elég kenyér. Az élelmiszerhiány miatt az illegális bevándorlók száma is növekedni fog - közölte a tárcavezető. Délelőtti hírösszefoglaló.

“Katasztrofális” terméstől tart az agrárminiszter

Nagy István tárcavezető a Bayer Show vendégeként mondta el aggodalmait a kukoricát és a napraforgót illetően. Hozzátette ugyanakkor, nyugodtan kijelenthető, hogy “az ország kenyere biztosított”. Bővebben.

Két tucat SMA-s gyermek kap génpótló kezelést a Bethesdában

Összesen huszonhárom gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő gyermek kapja meg a kezelést, akiknél kulcsfontosságú, hogy a terápiát minél hamarabb megkezdjék. Bővebben.

Dunaújvárosban is nyert a Fidesz

A korábbi képviselő tavaly áprilisi halála miatt tartott időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltje győzött. 2019-ben az ellenzéki összefogás jelöltjei még a város összes választókerületében nyertek. Részletek.

Három halálos áldozata van a koppenhágai lövöldözésnek

MTI/EPA/Ritzau/Olafur Steinar Gestsson

A belvárost a reptérrel összekötő metróvonal melletti Field bevásárlóközpontban vasárnap nyitottak tüzet. A hatóságok elfogtak egy férfit, és azóta is nagy erőkkel vannak jelen a dán fővárosban. A rendőrség közleményt adott ki. Az esetről és annak legfrissebb fejleményeiről itt írnak.

Egy busz és három autó ütközött a Ferihegyre vezető úton

A hétfő hajnali balesetben többen megsérültek. További információkért katt ide.

Tíz százalékos drágulást várnak a lakáspiacon

A GKI Gazdaságkutató és a Masterplast közös felmérése, amelyben az ingatlanos cégek, illetve a lakosság várakozásai alapján jelzik előre az ingatlanárak alakulását, az új lakások árára nézve jósol látványosabb emelkedést, a használt lakások ára ugyanakkor várhatóan kevésbé emelkedik majd egy év alatt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

“Az anyagi kár felbecsülhetetlen” – kiszáradt egy népszerű horgásztó a Dunántúlon

A bicsérdi tó, ahol egykor élénk horgászélet zajlott, a klímaváltozás áldozata lett, már két éve nem folyik bele víz. A horgászok már a minisztériumokat is megkeresték. Bővebben.

A szlovén állam felvásárolja az országban termelt összes gabonát

James Wakibia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Robert Golob államfő nemcsak az árak, hanem “a jövőre szánt élelmiszerek elérhetősége” miatt is aggódik. A szlovén kormány 22 millió eurós támogatást is nyújt a gazdáknak. Részletek.

Már látni a kánikula végét

A hét elején még országszerte marad a forróság, ezt követően azonban egy hidegfront hatására egészen harminc fok alá mérséklődik a hőmérséklet. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Komka Péter)

Ez is érdekelhet

képcím

Döntött Németország: mehetnek a Leopard tankok Ukrajnába

képcím

Meghalt az ukrán belügyminiszter a kijevi helikopterbalesetben

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei