Kásler Miklós Romániába toboroz magyarországi orvosokat

Startlap - Startlap
A miniszter levélben kérte a kórházigazgatókat, mérjék fel, hogy van-e az intézményükben olyan orvos, aki vállalna munkát Székelyföldön. Hírösszefoglaló.

Romániába toboroz orvosokat Kásler

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője húsvéthétfőn levélben kérte a kórházigazgatókat, mérjék fel, hogy van-e az intézményükben olyan orvos, aki vállalna munkát a romániai Sepsiszentgyörgyben és Kovászna megye más településein. Ha érdekel, mivel indokolja a kérést az Emmi, és hogy sikerült-e önkénteseket toborozni, ebből a cikkből megtudhatod.

1652 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 8 beteg

A hazai legfrissebb járványügyi adatokat itt találod.

Semmit sem hajlandó elárulni az operatív törzs a borsodnádasdi idősotthonban és már az egész településen terjedő járványról

A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én. (MTI/kormany.hu)

Két, párhuzamosan futó történet, ami megmutatja, hogyan kommunikálnak ma hivatalosan a járványról. Az egyik a Pesti úti idősotthon, aminek a főváros a fenntartója. A másik az agyonhallgatott borsodnádasdi idősotthon, ahol a lakók legalább fele elkapta a vírust, sőt, már önkormányzati dolgozók is koronások. A helyzet már odáig fajult, hogy a település lakói nemkívánatos személyek lettek máshol. A témáról bővebben ebben a cikkben számolnak be.

“A kormány megmenthette volna a gazdaságot, de úgy döntött, hogy inkább nem”

Nagyjából egy hónapja, március közepén lett mindenki számára nyilvánvaló, hogy korszakos gazdasági összeomlás fenyeget, és teljesen új típusú gazdaságpolitikai lépésekkel kell válaszolni erre a kihívásra. A költségvetésnek jelentős mozgástere volt arra, hogy jelentősen megtámogassa pénzzel a cégeket, munkavállalókat, háztartásokat. A kormány viszont, most már ki lehet mondani, nem élt ezzel a mozgástérrel. 

Lista készült arról, hogy megyénként hány kórházi ágyat kell szabaddá tenni

A koronavírusos betegek kórházi ellátásra felkészítendő kórházi ágyak számáról tettek közzé egy listát megyénkénti bontásban a koronavirus.gov.hu honlapon. A pontos számokért ide kattints.

Sem szakemberből, sem védőfelszerelésből nincs elég az idősotthonokban

Egy XVIII. kerületi önkormányzati képviselő több száz adatkérést küldött idősotthonok vezetőihez, hogy megtudja, őket hogyan érinti a koronavírus-járvány. A válaszokat itt találod. 

A Tesco, a Spar és a Lidl fizeti majd a legtöbb különadót az élelmiszerláncok közül

A kormány ugyanannyira sarcolja meg a kiskereskedelmi cégeket, mint 2010-ben tette, csak az indoklás más: most a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre tekintettel vet ki különadót. Ebből a cikkből megtudhatod, mennyi különadót fizethet a tíz legnagyobb nettó árbevételű élelmiszerlánc, attól függően, meddig tart a veszélyhelyzet.

Trump: Amerika túl van a járvány csúcspontján

Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító munkacsoport napi sajtóértekezletén a washingtoni Fehér Ház rózsakertjében 2020. április 15-én.(MTI/AP/Alex Brandon)

Az adatok arra utalnak, hogy az ország túl van a járvány csúcspontján – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök szerdán este a Fehér Házban. Az USA elnöke szerint az emberek biztosan nagyon örülnek majd a nagy, kövér, és csodálatos csekknek, amelyen rajta van az ő neve is. 

A piacokra is életkori időkorlátozást vezettek be több településen

A vásárlásra vonatkozó kormányzati előírásokhoz hasonlóan a helyi piacokra is életkori időkorlátozásokat vezetett be több vidéki önkormányzat. A települések listáját ez a cikk tartalmazza.

Meg kell barátkoznunk a szeles idővel

A következő napokban élénk, helyenként erős szélre számíthatunk. A jövő hét folyamán erősödik a légmozgás, akkor már többször fordulhatnak elő viharos kategóriát elérő széllökések is. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

A Spar vezére szerint Orbán "zaklatja" őket, Svájcba...

képcím

A Spar bepanaszolta a magyar kormányt Brüsszelnél

képcím

Van olyan magyar kórház, ahol már 2030-ra jegyzik elő a betegeket