Kásler Miklós főtanácsadója etikai állásfoglalást kért Zacher Gábor egyik nyilatkozata miatt

Startlap - Startlap
Kollár Lajos professzor a kormánytól független Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága helyett a miniszter tanácsadó testületének tárcától függő tagjaira próbált nyomást gyakorolni. Reggeli hírösszefoglaló.

Kásler Miklós főtanácsadója etikai állásfoglalást kért Zacher Gábor egyik nyilatkozata miatt

Kollár Lajos professzor a kormánytól független Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága helyett a miniszter tanácsadó testületének tárcától függő tagjaira próbált nyomást gyakorolni. Üzenete tárgya a hatvani kórházban dolgozó toxikológus pár nappal ezelőtti interjúja volt. Részletek itt.

Meghalt Törőcsik Mari

A Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő élete 86. évében hunyt el péntek hajnalban. Törőcsik Mari haláláról és munkásságáról ebben a cikkben írnak.

Havi 90 milliót szakít a túlvásárolt lélegeztetőgépek raktározásával a vállalkozó, akire Rogán Antal korábban külön törvényt írt

Csak a raktár üzemeltetésére és rezsijére 16 milliót fizet havonta az Országos Kórházi Főigazgatóság a Carion-csoportnak, amelynek nevét a lakáslottóként elhíresült törvénytervezet idején ismerhette meg az ország. Bővebben.

Elmaradt a katás armageddon, amitől annyira féltek a könyvelők

MTVABizományosi Róka László

Már jól látszik a számokból, hogy nem került sor arra a jelentős fordulatra, amely miatt a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete aggódott 2019 végén, amikor bejelentették a kisadózók tételes adója körüli változásokat. Miről van szó? Innen kiderül.

Tízmilliókat osztott ki EU-támogatásból saját magának a járvány közepén Zanzibárra kiruccant mendei polgármester

Kaszanyi József polgármester, valamint testvére és lánya szerezte meg a 26 településnek járó pénz hatodát, miközben az elosztásért felelős bírálóbizottság vezetője nem más, mint Kaszanyi József. Kaszanyi rosszul időzített afrikai nyaralásával szerzett magának hírnevet, valamint az általa korábban besöpört uniós és állami százmilliókkal. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ezermilliárdok hullhatnak Budapestre, de nem Karácsony Gergelyék fogják elkölteni

Január elsejétől megkezdődött az Európai Unió következő hétéves költségvetési ciklusa, a forrásokat illető tervekből már látszik, a kormány azon lesz, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat kitúrja a támogatások köréből. A főváros és vonzáskörzete 3000 milliárd forintot kaphat, amelynek csak a töredéke juthat Budapestnek. További információkért katt ide.

Egy ukrán diplomata szerint atomfegyver beszerzését is megfontolhatják

Oroszország támadásra készül, ha a Nyugat nem ad katonai támogatást a védekezéshez, Ukrajnának fontolóra kell vennie nukleáris státusza megteremtését – közölte a berlini nagykövet. Bővebben.

Íme a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat nyertesei

MTIBalogh Zoltán

Kiválasztották a legjobb munkákat  a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett pályázatra beérkezett több ezer felvétel közül. A 39 éve rendületlenül, minden esztendőben megtartott kiállítás a járvány miatt sem marad el, de szabadtérre szervezik. A győztes képeket erre a linkre kattintva nézegetheted.

Április végéig velünk maradhat a hideg

Az enyhe téli hónapokat követő elhúzódó hűvös idő hétvégén egy hidegbetöréssel kap újabb löketet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért...

képcím

Karácsony: Toronyházak, amik elrontják a Hősök tere...

képcím

Lázár: nem mini-Dubaj, hanem maxi-Dubaj épülne Rákosrendezőn