Kásler: 70 százalékon vannak a szigorítások, újabbak jöhetnek

Startlap - Startlap
Az intézkedések az iskolákat és az üzleteket is érinthetik. Reggeli hírösszefoglaló.

Kásler: 70 százalékon vannak a szigorítások, újabbak jöhetnek

Az emberminiszter szerint bőven van mozgástere a további járványellenes intézkedéseknek, amelyek az iskolákat és az üzleteket is érinthetik. További információkért katt ide.

A győri fideszes orvos-polgármester nagyon kiakadt az új egészségügyi jogszabályon

A Borkai Zsolt helyébe lépő kardiológus, Dézsi Csaba András felesége is a felmondott egészségügyi dolgozók között van. A polgármester nagyon keményen bírálta a március elsején hatályba lépett új rendszert. Bővebben.

Fordulat állt be a Néppárt és a Fidesz vitájában

Miután az EPP elnöksége pénteken direkt a magyar kormánypárt ellen, arra szabva módosított eljárásrendjén, a frakció vezetése most mégis gesztust tett Orbán Viktor felé. Olyan gesztust, amely rendkívül megkönnyíti a Fidesz dolgát. Mi történt? Ebből a cikkből megtudhatod.

Már a fideszes polgármester is feljelentést tett: a rendőrség és az OLAF is vizsgálja a keszthelyi EU-beruházásokat

Fotó: MTI/Varga György

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) három, a rendőrség két projekt ügyében nyomoz, amelyekre másfél milliárdot kapott a város. A korábbi fideszes vezetés mindhárom beruházást ugyanarra a cégre bízta. Bővebben.

“Fontos közérdek” miatt csak három cég nyerheti el a Dubaji Világkiállítás 750 milliós kommunikációs feladatait

Orbán Viktor múlt heti szignójának köszönhetően hirdetmény nélkül, irigylésre méltó gyorsasággal indult meg a 2021-re halasztott Dubaji Világkiállításhoz kapcsolódó közbeszerzés kiosztása. A rendezvény magyar oldalról már eddig is nagyon izgalmas volt a Tiborcz Istvánt az Eliosból kivásárló Paár Attila 10 milliárdos megbízása miatt, de azóta egy titokzatos arab cég is színre lépett. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Megakadályozták, hogy kiderítsék, kik jöttek haza a NER-géppel a Maldív-szigetekről

Vasárnap hajnali ötkor az Alfahír munkatársa is ott várt a Liszt Ferenc-repülőtéren, amikor az OE-LEM lajstromjelű Bombardier visszatért a turistaparadicsomból. Az újságíró különös beszámolót adott a reptéren történtekről. Íme.

“Páran újjászülettek ma délután Csömörön”: videón, ahogy a teherautó kidönti a fát, és csak éppen megússza a gyalogos

Az eset hétfő délután történt a Pest megyei településen. A gyalogosnak valóban elképesztő szerencséje volt. Videó.

A DOSB-elnök szerint vége a versenynek, nem lesz Budapesten olimpia

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a múlt szerdán “előnyben részesített státusba” helyezte az ausztrál Brisbane városát. A Magyar Olimpiai Bizottság ledöbbent, az olimpiai sportágak szövetségeit tömörítő német szervezet (DOSB) véglegesnek veszi a döntést. Részletek itt.

Ezeket az autókat szeretik a leginkább a tolvajok

Fotó: Alexander ShcherbakTASS via Getty Images

Kezdjük egy jó hírrel: az autólopások csökkenésének tendenciája tavaly sem állt meg, a 2020-as rendőrségi autólopási statisztikákban látványosan kevesebb jármű szerepel. És akkor folytassuk a rosszal: az autótolvajoknak egyértelműen vannak kedvenc típusai. Melyek ezek? Innen kiderül.

Alaposan megváltozik az időjárás hétvégére

Csütörtökön a hőmérséklet fokozatosan emelkedik, pénteken erős lehűlés érkezik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Júliustól hat szociális szakápolási központ jön létre

képcím

Magyar busz ütközött egy kamionnal Szlovákiában

képcím

Beomlott egy gyalogoshíd Finnországban, sok a sérült