Karsai Dániel: Nagyon szép karácsonyi ajándékot kaptam Orbán Viktortól

Startlap - Startlap
Az életvégi döntés jogáért küzdő, gyógyíthatatlan beteg alkotmányjogász szerint a miniszterelnök az imádkozásnál konkrétabb eszközzökkel is segíthetne neki.

“Isten áldja Orbán Viktort!” – indítja pénteki Facebook-bejegyzését Karsai Dániel, majd azzal folytatja, hogy “nagyon szép karácsonyi ajándékot” kapott Orbán Viktortól a csütörtöki kormányinfón.

“A tegnapi évzáró nemzetközi sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy ‘lesz népszavazás’. Bár az erről szóló döntés még nem született meg, nagyon remélem, hogy Orbán Viktor jósnak bizonyul ebben a kérdésben (is)” – írja az életvégi döntés jogáért küzdő, ALS-beteg alkotmányjogász arra utalva, hogy az év utolsó kormányinfóján arra az újságírói kérdésre, hogy mi a véleménye Karsai Dániel testvérének aktív eutanáziával kapcsolatos népszavazási kezdeményezéséről, a miniszterelnök ezt válaszolta: “Van egy népszavazási kezdeményezés, nekünk itt sem kormánytagként, sem képviselőként nincs dolgunk”.

Orbán Viktor azt is hozzátette: “ez nem jogi kérdés, hanem emberi kérdés is. Egy megrázó emberi sorssal állunk itt szemben, nem pedig egy üggyel”, majd azt mondta,

együttérez Karsai Dániellel, és ha megengedi, még imádkozik is érte, hogy ezeken a nehéz időszakokon át tudjon jutni.

Karsai Dániel Facebook-bejegyzésében azt írja, bízik abban, hogy az Alkotmánybíróság átengedi a kérdést és lehet majd népszavazást tartani a témában. “(…) kicsit szélesebb mosollyal díszítgetem a fenyőfát. Pontosabban, minthogy ez már némileg nehezemre esne, instruálom mindenben segítő védangyalomat, Ákost”.

Karsai Orbán Viktor vele kapcsolatos nyilatkozatát “spirituális szempontból is nagyra értékeli”. “(…) Orbán úr felajánlotta, hogy imádkozik értem, ha megengedem. Az Alaptörvény VII. cikkében foglalt vallásszabadsághoz való jogban szerintem benne van az imádsághoz való jog. Minthogy ez pozitív cselekedet, így mások jogait biztosan nem sérti, így beleegyezéshez sem kötött. Én azonban ezennel és visszavonhatatlanul kijelentem, hogy mindenki engem támogató imádságát, így Orbán úrét is a legnagyobb örömmel veszem” – fogalmaz az alkotmányjogász.

“Halkan azért megjegyzem, Magyarország Kormányának és vezetőjének az imánál konkrétabb eszközeik is lennének nekem segíteni. Imádkozom azért, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel” – teszi hozzá Karsai Dániel.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben