Karikó Katalin: Ránéztem erre a táblázatra, és mondom, mi ez? 

Startlap - Startlap
"Én csak egy biokémikus vagyok" - mondja Karikó, aki már bánja, hogy megszólalt a kormány oltási táblázatának ügyében. A kisújszállási születésű tudóssal, aki a Nobel-díj esélyesei között is feltűnt, interjú készült. Reggeli hírösszefoglaló.

Karikó Katalin: Ránéztem erre a táblázatra, és mondom, mi ez? 

“Én csak egy biokémikus vagyok” – mondja Karikó, aki már bánja, hogy megszólalt a magyar kormány nagy vitákat kiváltó oltási táblázatának ügyében. A nyolcvanas években Amerikába áttelepült kisújszállási születésű biokémikus alighanem a világ legismertebb élő magyar tudósa lett a Pfizer-vakcina által, a Nobel-díj esélyesei között is feltűnt a neve. A Telex interjút készített hétfőn Karikó Katalinnal, miután az MTA közgyűlésén megtartotta ünnepi előadását. A teljes beszélgetés itt olvasható.

Ha szeretnéd túlélni a koronavírust, akkor nagyon nem mindegy, melyik megyében kapod el

Attól függően, hogy melyik megyénket nézzük, jelentősen kedvezőtlenebb esélyekkel szállhatunk szembe a koronavírussal az életünkért. A megyei halálozási adatok látványos különbségei egyértelmű összefüggést mutatnak egyéb egészségügyi adatokkal, ami részben magyarázat lehet arra, hogyan tudott ekkora pusztítást végezni Magyarországon a járvány.  Bővebben.

Rákay Philipet a világ egyik legfeleslegesebb, 47 milliós luxusterepjárójában fotózták 

A Mercedes G-osztály egy olyan terepjáró, amit az utolsó iráni sah megbízásából, katonai célokra kezdtek el gyártani, egy autó, amit valódi terepezésre szántak, ennek megfelelően kényelmetlen, nem megy olyan jól, “ellenben iszonyat drága”. A gyártó saját bevallása szerint a G-osztály vásárlóinak elsöprő többsége mégis egyetlen percet sem tölt az aszfalton kívül a kocsival. A NER igen kedvelt járműje ez, amelyet ebben a cikkben mutatnak be.

Gulyás Gergely a tömeges Pfizer-oltásról: Most már látjuk, hogy van igény erre

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter már “nem tartja kizártnak”, hogy mégsem terheléses támadás történt, hanem szimplán összeomlott a kormányzati weboldal a sok időpontfoglalástól. Gulyás Gergely az InfoRádión tájékoztatott az oltással kapcsolatos fontos kérdésekről. Részletek itt.

Lakáshitelesek ezrei kerültek szorult helyzetbe

Ők azok, akik egyáltalán nem tudtak tavaly törleszteni. A felszínen úgy tűnik, mintha minden a legnagyobbb rendben lenne, azonban ha kicsit mélyebbre ásunk az adatokban, kiderülnek a bajok. Ha a moratórium véget ér, rengetegen kerülhetnek még nagyobb bajba. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Ismert magyar rockzenészt gyilkoltak meg Dunavarsányon

Egy apa és fia végzett a férfival a saját udvarán, több késszúrással, féltékenységből. A felkavaró esetről erre a linkre kattintva olvashatsz, illetve találsz helyszíni képeket.

Nyomoz a rendőrség a fideszes képviselő barátja után, aki egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert

Kovács Sándor  országgyűlési képviselő választókerületében tizenhárom tendert szerzett meg a cég, amelynek vezetője a baráti szálakon túl a üzleti viszonyt is ápolt a politikus családjával, de ezt a botrány kirobbanásakor gyorsan megszüntették. Kovács Sándor neve onnan lehet ismerős, hogy saját birtokán EU-s milliókból építkezett. Az ügyről és annak fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Senki sem tudja, hol fog földet érni a 21 tonnás kínai űrrakéta

A Hosszú Menetelés 5B elnevezésű 30 méter hosszú szerkezet jelenleg irányíthatatlanul köröz a Föld körül, és egy hét múlva becsapódik. A kérdést kommentáló harwardi asztrofizikus szerint ez “potenciálisan nem lesz jó”. További információkért katt ide.

Legalább tizenöten meghaltak Mexikóvárosban, miután leszakadt egy felüljáró

Fotó: Manuel Velasquez/Anadolu Agency via Getty Images

És hetvenen megsérültek. A metrófelüljáró hétfő este omlott össze, rajta egy szerelvénnyel, amely az alatta lévő úton közlekedő autókra zuhant. Videó és további részletek itt.

Nem múlt el a fagyveszély

A héten sorra érkeznek a hidegfrontok, amelyek erős légmozgást eredményeznek, ugyanakkor több megyénkben gyenge fagyra számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt elérhető.

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt három menekült az M1-esen egy brutális balesetben

képcím

72 milliós Mercedes-szel fotózták Rákay Philipet

képcím

"Mindörökre összetartozunk" - Bagdy Emőke interjút adott fia...