Kárász Róbert alapítványa eltűnt gyerekek helyett csak lufikra 4,5 millió közpénzt költött

Startlap - Startlap
"Rettentően szűkösen, sok jó ember segítségével tudunk gazdálkodni" - állítja a műsorvezető szervezete, amelynek a több tízmilliós támogatásból tévéstúdióra, filmekre, koncertekre, és sok más érdekes dologra futotta még. Esti hírösszefoglaló.

“Rettentően szűkösen, sok jó ember segítségével tudunk gazdálkodni” – Kárász Róbert eltűnt gyerekeket kereső alapítványa csak lufikra 4,5 milliót tapsolt el

Az ATV-s műsorvezetőhöz köthető szervezetek az elmúlt 10 évben több mint 100 millió forintos közpénztámogatást kaptak. Egy 40 milliós költéslista a 24.hu birtokába jutott. Az elvileg eltűnt gyerekek felkutatását célzó Ezer Lámpás Éjszakája, az Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány alapítvány igen figyelemre méltó tételekre költötte a támogatásokat. Arról az alapítványról van amúgy szó, amelynek köszönhetően 2017-ben tejesdobozokra került fel eltűnt gyermekek képe. Csak aztán sajnos kiderült, hogy a dobozokon lévő arcokhoz tartozó személyek holléte nem volt ismeretlen, az érintett fiatalok értetlenül álltak az eset előtt. A listával kapcsolatban Kárászék is megszólaltak, és hangsúlyozták: a pénzt törvényesen használták fel. Ebben a cikkben bemutatják, mire.

Koronavírus Magyarországon: megszökött egy gyanús beteg a pestszentlőrinci szakrendelőből, az ELTE karantént rendelt el, felfüggesztették az iráni vízumok kiadását

A pestszentlőrinci szakrendelőből megszökött egy koronavírus-gyanús holland beteg. Az esetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A BKV pénteken jelezte, hogy elrendelték járműveik fokozott fertőtlenítését, valamint egy, eddig is alkalmazott higiéniai technikát kiterjesztettek a Combino villamosokra. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Az operatív törzs tájékoztatása szerint már Pécsett is többen vannak karanténban. Róluk itt olvashatsz.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) karanténra kötelezett bizonyos hallgatókat és oktatókat, valamint felfüggesztette egyes óráit, és munkatársaik egy részét arra kérték, tartsák távol magukat az oktatástól. Az egyetem intézkedéseit ebben a cikkben ismertetik.

Pénteken ismét sajtótájékoztatót tartottak a koronavírussal foglalkozó operatív törzs ülése után. A törzs több új rendelkezést hozott, többek között felfüggesztették az iráni vízumok kiadását. A hazánkban tartózkodó két fertőzött iráni diák megbetegedése miatt számos intézkedés van folyamatban. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa részletesen beszámolt a magyarországi betegek, valamint karanténban lévők állapotáról. Részletek itt.

A COVID-19 járvány a hazai ipart is sújtja: a vége felé járnak a készletek, és kérdés, kihúzzák-e addig, míg ideérnek a részegységek a lassan ismét felpörgő kínai üzemekből. A koronavírus befolyása bizonyos szektorokban máris drasztikus, és sok helyen a járvány miatt túlóráznak. Ebben a cikkben a koronavírus itthoni és külföldi gazdasági hatásairól írnak.

Koronavírus külföldön: Budapesten fertőződhetett meg az első szerb beteg, a megbetegedések száma átlépte a 100 ezret

Zlatibor Loncar egészségügyi miniszter pénteki belgrádi sajtótájékoztatóján közölte, hogy Szerbiában is megjelent az új típusú koronavírus: egy Magyarországról hazatért szabadkai férfinál mutatták ki a kórokozó jelenlétét. Arról, miként betegedett meg a férfi, itt írnak.

Fotó: Chesnot/Getty Images

Mindeközben világszerte egyre nagyobb méreteket ölt a járvány: 94 országban több mint 100 ezer megbetegedést regisztráltak. Erre a linkre kattintva két fontos dolgot találsz. Egyrészt olyan izgalmas számokat, mint például mennyien gyógyultak meg, milyen halálozási rátát, illetve földrajzi eloszlást mutat a vírus. Másrészt egy hasznos, rövid összefoglalót a tünetekről Dr. Valiskó Gyöngyi nyomán, valamint a WHO ajánlásai alapján az óvintézkedések felsorolását.

Meghalt egy rab a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön egyik zárkájában

Az Index úgy értesült, az elhunyt rabot csütörtökön az őrök bántalmazták, de az intézmény ezt cáfolta. Az esetről ebben a cikkben írnak.

Elemzések szerint nem is olyan sokára 70 évre emelkedik a magyar nyugdíjkorhatár

Az ország cégvezetőinek többsége és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kutatói is egyetértenek abban, hogy a következő években emelkedni fog a nyugdíjba vonulás hazai korhatára. Az erről szóló prognózist ebben a cikkben mutatják be.

Kicsit felturbózták a kormány kedveskedő nőnapi videóját, hogy a valósághoz is legyen valami köze

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene mozgalom Facebook-oldalán megosztotta a kormányzat kedden közzétett nőnapi klipjének Sebők Éva által átdolgozott verzióját. Remélik, senki sem sértődik meg, hiszen “kommentár nincs, csak eredeti felvételek”. A videót ugyanis olyan bevágásokkal tarkították, amelyeken bántalmazott nők beszélnek, illetve fideszes politikusok nőgyűlölő megszólalásai, sőt, felszólalásai láthatók. Íme a javított felvétel.

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK elárulja, mennyivel kevesebbet keresnek a női dolgozók a férfiaknál

Kampányt hirdetett nőnap alkalmából az Amnesty International, amelyhez budapesti önkormányzatok és több ismert magáncég is csatlakozott. A munkaadók vállalták, hogy nyilvánosságra hozzák, milyen bérkülönbség mutatkozik náluk a nők és férfiak között. A kezdeményezésről itt tudhatsz meg további részleteket.

 

 

 

 

Végül még egy utolsó, vidám nőnapi cikk péntekre: a tavalyi év végén felmérést készítettek a magyar nők munkahelyi kilátásairól és anyagi helyzetéről. A kutatás érzékletes számokkal támasztja alá, hogy a nők bizony ezen a téren nem állnak olyan jól mint a férfiak. De nemcsak erről faggatták a résztvevőket, hanem vásárlási szokásaikról is, és a válaszok érdekes módon megdöntöttek néhány, igen népszerű sztereotípiát. A teljes írást itt érheted el.

Orbán Viktor: Itt kopogtat az ajtónkon a kijózanodás kora

Orbán Viktor pénteken az Országházban mondott beszédet a 100 éves magyar rendőrség ünnepélyes állománygyűlésén. A kormányfő egyebek mellet a rend és a közösségek fontosságáról, kijózanodás koráról, illetve a testület évszázados múltjáról szólalt fel. Ezenkívül kifejtette: nem a szándék hiányzik ahhoz, hogy anyagilag is kiemelkedően ismerjék el a rendőrség munkáját. Ha érdekel a beszéd, akkor kattints ide.

Molnár Piroska visszavonul

MTI Fotó: Kallos Bea

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas művésznővel a Magyar Hang beszélgetett új előadása, a Goebbels titkárnőjéről szóló Egy német sors című darab kapcsán. Molnár Piroska ekkor fedte fel döntését. Az interjúból itt olvashatsz részleteket.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"

képcím

Orbán: Baloldali, háborúpárti ember követte el a merényletet...