Karácsony: Vajon a lakájmédia most a kormányon is gúnyolódni fog?

Startlap - Startlap
Amikor az ellenzék beszélt arról, hogy fontos lesz majd spórolni

A kormányközeli média folyamatosan gúnyolódott a spóroláson, Karácsony Gergely most kíváncsi, hogyan fognak reagálni

Csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, hogy 25 százalékos gázcsökkentést írnak elő az állami szerveknek és az állami tulajdonú gazdasági társaságoknak. Idáig ez lehetetlennek tűnt, mikor az ellenzéki pártok beszéltek spórolásról – hónapokkal ezelőtt – azon még a miniszterelnök is vaskosan gúnyolódott. Budapest főpolgármesterének gondolatai itt érhetőek el

Orbán megnevezte azokat, akik szerinte az energiaválság elsődleges felelősei

MTI/Benko Vivien Cher

A Bosch Budapest Innovációs Kampusz átadásán tartott beszédében a kormányfő kitért a jelenlegi válságos helyzetre, az oroszokat sújtó szankciókra, valamint az energiaválság felelőseit is megnevezte. Bővebben

Nyugdíjemelés novemberben: az infláció miatt már megkongatták a vészharangokat

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület azt akarja, hogy azonnali és nagyobb mértékű kompenzáció valósuljon meg. Hogy milyen adatok alapján, és miként szeretnék ezt elérni, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

EU-pénzek: a lengyelek nem hajlandóak további engedményekre

Erről személyesen Mateusz Morawiecki kormányfő beszélt egy interjúban, melyben kifejtette,  hogy szerinte a lengyel kormány teljesítette Brüsszel elvárását, amikor megszüntette a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamaráját. Ennél többet viszont már nem hajlandóak tenni. Részletek

Magyarországon most is több olyan hatóság működik, amelyek felléphetnének a korrupció ellen

Annak ellenére döntött egy korrupcióellenes, független hatóság felállításáról a magyar kormány, hogy már jelenleg is féltucatnyi állami szervezet érint ez a feladatkör. Ide kattintva azonnal ki fog derülni, melyek is ezek. 

Megduplázódott a dolgozó nyugdíjasok száma a járvány előtt állapotokhoz képest

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára úgy véli, hogy a növekedés a 2019 óta fennálló adókedvezményeknek köszönhető. Ebből a cikkből az is kiderül, hányan is dolgoznak jelenleg a nyugdíj mellett Magyarországon. 

Érték és Minőség Nagydíjas lett a TV2, a Ripost és az M1

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit adták át csütörtökön a Parlamentben. Maga a díj arra hivatott, hogy az egyes szakágakban megmutassa, ki a legjobb ma Magyarországon. Bővebben.

Tényleges életfogytiglant kértek a budai milliárdost bári kastélyában megfojtó és felgyújtó két férfire

Fotó: Getty Images

Többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a Baranya Megyei Főügyészség azt a két férfit, akik megölték a budai milliárdost, M. Istvánt a bári kastélyában. A borzalmas bűntett részletei itt érhetőek el.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak