Karácsony Gergely tényleg kiterjeszti az ingyenes tömegközlekedést

Sajtótájékoztatóján számos más fontos intézkedést is bejelentett az új budapesti főpolgármester. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-10-16 18:34

Fotó: MTI/Mónus Márton

Jelentős külföldi sajtóérdeklődés közepette Karácsony Gergely bejelentette, mit tervez a fővárossal

Budapest új főpolgármestere szerdai sajtótájékoztatóján fejtette ki, milyen intézkedésekkel kezdi meg munkáját a fővárosi közgyűlésben. Karácsony Gergely terveiért ide kell kattintani, ahol videón is megnézheted, miket emelt ki programjából, és hogyan válaszolt a kérdésekre.

Előkerült egy kétéves Borkai-interjú: “Teljesen nomád körülmények között pihenünk. Húst sütünk az erdőben, és ha éjszaka elnyom az álom, akkor a nyerget alakítjuk át párnává és sátor nélkül, a földön alszunk az állatokkal”

A botrány után némán hallgatott a Kisalföld Borkai Zsoltról, pedig 2017-ben még egy igazán alázatos pr-interjúban méltatták a győri polgármester személyét és munkásságát. Az orgiás videók fényében olvasva a szöveget, Borkai mondatai egészen abszurdan hatnak. A szuper interjú ide kattinva olvasható.

Egyéb híreink is vannak Borkai Zsolttal kapcsolatban. Egyrészt Győrben megindult az aláírásgyűjtés az újraválasztott polgármester lemondatása érdekében. Részletek itt.

Másrészt Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője törvénytmódosítana a fideszes politikus miatt. A szóbeszéd szerint egyszer már született egy törvényjavaslat Borkai érdekében: állítólag miatta enyhítettek a fegyveres testületek korábbi tagjainak választási indulásáról szóló alkotmányos szabályokon. Ezt annak idején Borkai megtiszteltetésneknevezte, Szabó javaslatát azonban vélhetően nem fogja annak érezni. Ha érdekel, milyen módosításról van szó, akkor ezt a cikket olvasd el.

Karácsony Gergely nekimegy a Lokálnak és a Liget-projektnek

Az új fővárosi főpolgármester szerint hazug kiadvány a fideszes médiaalapítvány által terjesztett Lokál című ingyenes lap, így lépésekettervezellene. Karácsony arról is beszélt: a Liget-projekt miatt módosítaná az építési szabályzatot. Arról, hogy a fenti ügyekben miként járna el Karácsony Gergely, és milyen mozgástere van, itt írnak bővebben.

Megvan a végzés a Kenderesi-ügyben, de van vele egy kis gond

Már 80 napja annak, hogy Kenderesi Tamást Dél-Koreában szexuáliszaklatással vádolták meg, mégis egy olyan végzés született az ügyében, ami több szempontból is problémás. Minderről Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke beszél egy itt található cikkben.

“Erre azt tudom mondani, hogy szeret a Jóisten” – közölte Tarlós a vereségéről

Karácsony Gergelyről, a főpolgármester-választás eredményeiről, és arról is beszélgettek ebben a cikkben Tarlós Istvánnal, hogy vállalna-e hivatalos vagy nem hivatalos tanácsadói munkát a miniszterelnök stábjában.

Már Németh Sándor is kritizálja a kormányt: “Jobb, ha az evangélium hirdetését az egyházakra hagyják”

MTI Fotó: Kallos Bea

Erősen kormánykritikus véleményt fogalmazott meg a rádióban a Hit Gyülekezetét vezető Németh Sándor, aki az utóbbi években lelkes támogatója volt Orbán Viktornak és a Fidesznek. A lelkész Karácsony Gergelynek is üzent, mondhatni ultimátumot adott.

A Teneriféről ingázó Tóbiás József lemond képviselői mandátumáról

Az MSZP-s politikus döntésének okait ebből a cikkből ismerheted meg.

“Az utcáról éreztük a gusztustalan orrfacsaró bűzt” – legalább száz állatot mentettek ki a gödi horrortelepről

Beteg, sérült, végtagnélküli állatokat és számos tetemet is találtak az állatvédők, amikor egy bejelentés alapján egy gödiszaporítótelepet kerestek fel. Az állatok védelmével foglalkozó társaság felkavaró beszámolóját itt tudod megnézni.

Kemény ítéletet hozott a bíróság VV Aurelio emberrablási ügyében

Könnyeivel küszködve élt az utolsó szó jogával a Való Világból ismert Aurelio Caversaccio, és közölte: egyáltalán nem akart senkit sem elrabolni, vagy testi erőszakkal bármire kényszeríteni. Aurelio a Kecskeméti Törvényszék meglepően erős ítéletét sem várta meg. Arról, miért került bíróság elé, és miként döntöttek az ügyében, itt tájékozódhatsz.

Esztergom az ellenzéki összefogás úttörő városa, idén mégis elbukott az ellenzék – a korábbi polgármester elmagyarázta, miért

MTI Fotó: Szekeres Panna

A fideszes Hernádi Ádám fölényesen nyert vasárnap Esztergomban az önkormányzati választáson, az ellenzéki összefogás jelöltje kevés helyen szerepelt olyan rosszul, mint ezen a településen. A várost 2010 és 2014 között vezető Tétényi Éva elmagyarázta, mi lehetett a csúfos bukás oka. A folytatást itt nézheted meg.

Mai nap hírei

Egyetlen lélegeztetőgépet sem szerzett – esett neki Szijjártó Donald Tusknak, aki korcsnak nevezte az illiberális demokráciát

168ora.hu6 órája

Meghalt a Samsung elnöke

gsmring.hu7 órája

A világ legerősebb és legdrágább chilije Magyarországon terem

magro.hu8 órája

Olcsó és menő ajándék: Jysk hekkelés felsőfokon

otthonka.ezalenyeg.hu10 órája

„Valóban érezzem magam bűnösnek, amikor ránézek a lombikban fogant gyerekemre? A test és a tudomány, a természet és az orvoslás együtt képes a csodára!”

wmn.hu11 órája

A török elnök elmeorvosi vizsgálatra küldené a francia elnököt

napmintnap.com11 órája

Kovács Kati lehengerlő szépség volt fiatalon - Sosem látott fotók

femcafe.hu12 órája

6 dolog, ami balszerencséssé teszi az életedet

joy.hu14 órája