Kanadai béranya szült gyermeket egy magyar meleg párnak

Itthon nem tudták volna megvalósítani legnagyobb álmukat.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-13 16:23

Fotó: Thinkstock

Körülményesen, de sikerült hazahoznia a kislányát egy budapesti meleg párnak, miután Kanadában egy béranya program keretein belül megvalósították álmukat, és saját gyerekük lett.

Vince és Balázs a Blikknek beszélt arról, hogy mindig is szerettek volna gyereket, de Magyarországon ez gyakorlatilag lehetetlen, úgyhogy Kanadát választották, ahol teljes mértékben díjmentesen vehető igénybe ez a szolgáltatás, és sem a béranya, sem a petesejtet adó donor nem kaphat javadalmazást. De még így is 20 millió forintba került a babavállalás, mivel nekik kellett állniuk a terhességgel és szüléssel kapcsolatos költséget, ráadásul a béranya megtalálásához használható oldal regisztrációs költsége már alapból mintegy 250 ezer forint volt.

Segítőkészek volt a magyar hivatalok

A nehézségek azonban nem értek véget a költségekkel, mivel Lilit nehéz volt hazahozni. A kanadai anyakönyvi kivonatban ugyanis nem szerepelhet a béranya és a donor neve sem, ezt viszont a magyar szabályok nem ismerik el. Végül a kanadai kórház adott igazolást, amelyben megnevezték a béranyát és Balázst is, a kislány vér szerinti apját.

Az újdonsült szülők azt mondták, hogy a magyar hivatalok és az egészségügy munkatársai mind nagyon segítőkészek voltak, minden lehetséges anyagi támogatást igénybe tudtak venni, a vér szerinti apa még a GYED-et is felvehette.

Vince és Balázs még bizonytalanok abban, hogy az iskolában mennyire érinti majd kellemetlenül Lilit, hogy két apja van, de szeretnének olyan helyet találni neki, ahol teljes mértékben elfogadók a családdal szemben.

Címkék:

béranya Kanada melegek

Mai nap hírei

Megnyitották a kiskunhalasi mobil járványkórházat

szeretlekmagyarorszag.hu2 órája

Hatalmas mennyiségű fagyasztott csirkehúst borítottak ki az út szélén

agroinform.hu3 órája

Szél Bernadett karanténba vonult

budavidek.ezalenyeg.hu5 órája

A Polestar eddigi legnagyobb lépése, amivel átírhatja az elektromos autók piacát

igenyesferfi.hu7 órája

EP-alelnök: „ki kell éheztetni pénzügyileg” Lengyelországot és Magyarországot

demokrata.hu7 órája

Hugh Jackman felesége reagált férje melegbotrányára

joy.hu8 órája

Szétplasztikázták Olivia Newton-John lányát, már semmi sem eredeti rajta

femcafe.hu8 órája

Újracsomagolt óvszerekkel bukott a vietnámi vállalkozó

transpack.hu19 órája