Kaleta Gábor tettestársai már nem úszták meg olyan könnyen a pedofilbotrányt

Startlap - Startlap
Az USA-ban és Angliában több év szabadságvesztésre ítélték a pedofilhálózat tagjait. Egy ember van, aki kifejezetten enyhe büntetésnek örülhetett, de egyébként neki is börtönbe kellett vonulnia. Reggeli hírösszefoglaló.

Kaleta Gábor tettestársai már nem úszták meg olyan könnyen 

A volt perui magyar nagykövet minden idők egyik legsúlyosabb pedofil bűnügyében vehetett részt, amiért mindösszesen felfüggesztett börtönt és 540 ezer forintos pénzbüntetést kapott. A nemzetközi nyomozás során mintegy 300 embert tartóztattak le 30 országból a gyermekpornót terjesztő hálózat tagjai közül. Az ügyben több ítélet született: Amerikában és Nagy-Britanniában sok év börtönről döntöttek, az internetes oldal dél-koreai üzemeltetője viszont enyhe büntetést kapott, amit már le is ült. A legsúlyosabb eset egy brit férfié, aki a gyerekek ellen elkövetett horrorisztikus bűncselekményekért 22 évet kapottBővebben.

A koronavíruson átesett magyar úszók vérében nem találtak antitestet

Tíz, külföldi edzőtáborokból hazatérő magyar válogatott úszót diagnosztizáltak koronavírussal márciusban. Április 30-án, országos médianyilvánosság előtt a tíz sportoló példamutató véradáson vett részt, hogy ezzel buzdítsa a fertőzésen átesett személyeket ugyanerre. Igen ám, de aztán kiderült: az úszok vérplazmája hatástalan, ugyanis szervezetük nem termelt antitesteket. A folytatásért kattints ide.

Egy sátoraljaújhelyi táborban megjelent a koronavírus

Míg a hvg.hu több aktív fertőzöttről kapott részletes információkat, az illetékesek csak gyanús esetekről beszéltek. A 250 fős tábor folytatódik. Az esetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Hatalmas pénzosztásba kezdett a kormány, de a budapestiek nem kaphatnak semmit

Miközben a koronavírus-járvány leginkább a fővárosi turizmust sújtja, a Kisfaludy-program kizárólag a vidéki szálláshelyeknek nyújt támogatást, de oda valósággal öntik a pénzt. A főváros egy fillért sem kap. Részletek itt.

Unokahúga szerint Donald Trump nárcisztikus, lételeme a hazudozás, és csalással jutott be az egyetemre

Fotó: Pete Marovich/Getty Images

Mary L. Trump Túl sok és soha nem elég, avagy hogyan hozta létre a családom a világ legveszélyesebb emberét című memoárja, amely az amerikai elnökről szól, csak a jövő héten jelenik meg, de a tengerentúlon kedd este már közöltek részleteket a kötetből. Ezekről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Magyarországon agyonadóztatják az alacsony fizetésért dolgozókat

Az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszer hátrányait jól megvilágítja az Eurostat friss, 2019-es adatbázisa. Ennek segítségével rögtön látszik, hogy a hazai dolgozók bérét terhelő adók mértéke mennyire van összhangban a nemzetközi trendekkel: a magyar kormánynál csak két ország vezetése terheli arányaiban jobban a kisebb fizetésért dolgozókat, ugyanakkor a sokat kereső magyarok szignifikánsan jobb helyzetben vannak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

A WHO elismerte: levegőben is terjed a koronavírus

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja eddig az volt, hogy a fertőzés elsősorban cseppfertőzéssel terjed. Hétfőn több mint 200 nemzetközi hírű tudós szólította fel a szervezetet, hogy ezt a tézist gondolják át még egyszer. Most bizonyítékokat is találtak. Részletek itt.

Módosítanák a KRESZ-t, annyira sok baleset történik a gyalogátkelőhelyeken

Fotó: Robert Alexander/Getty Images

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának közlekedési albizottsága támogatja Székely Sándor független képviselő tavaly decemberben benyújtott javaslatát a Zebraminimumról. Részletek itt.

Öt év nyomozás kellet ahhoz, hogy vádat emeljenek Seres Máriáék ellen

Az ügyészség hétfői közleményében nevek nem szerepeltek, mégis egyértelműen beazonosítható volt, hogy Seres Mária és férje, Stekler Ottó ellen emeltek vádat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt. Arról a Seres Máriáról van szó, aki 2008-as színre lépésekor még a képviselői költségtérítés elszámoltathatóságáról szeretett volna népszavazást tartani, és össze is gyűjtötte a 100 ezer aláírást. Seresék után öt éve nyomoznak, és a kamupártok hiába okoztak milliárdos károkat, több parlamenti választáson keresztül következmények nélkül dézsmálhatták a költségvetési támogatásokat. Az Állami Számvevőszék nem csak Sereséknél tárt fel visszaéléseket, de ezeket az ügyeket gyakran igyekeztek anonimizálni. A jogvédők szerint a mostani vizsgálat eső után köpönyeg. Seresék ügyéről, a többi kamupártról és a jelenlegi nyomozásról ebben a cikkben írnak.

Ezen a héten még kánikula, és erős lehűlés is lesz

Pénteken akár 34 fokot is mérhetünk, majd ezt követően ismét hidegfront érkezik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat