Kajak-kenu-vb: Kopasz és Csipes világbajnok

Startlap - Startlap
Elkövethették az első űrbűntényt, postás is indul a főpolgármester-választáson, kiégett egy lakás a X. kerületben. Esti hírösszefoglaló.

Kajak-kenu-vb: Kopasz és Csipes a dobogó legfelső fokára állhattak

Kopasz Bálint és Csipes Tamara aranyérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. Kopasz ezzel begyűjtötte az első tokiói kvótát is Magyarországnak. További részletekről itt olvashatsz.

Kigyulladt egy lakás a X. kerületben – három gyerek volt otthon

A katasztrófavédelem korábban közölte, hogy a tűz a kőbányai Gyömrői úton, egy társasház egyik első emeleti lakásában keletkezett, amelyben egy szoba és annak berendezési tárgyai égtek ki. A hatóságok a tűzoltással nem hagyták annyiban az egészet, ide kattintva te is megtudhatod, hogy mi lesz az ügy folytatása.

Már egy postás is indulna a budapesti főpolgármester-választáson

Berki Krisztián után már úgy éreztük, nem látunk nagyobb csodát a főváros első emberének székéért indulók között, de erre ma már sikeresen rátromfolt egy kézbesítő, aki felveszi a harcot olyan nagy nevekkel, mint Thürmer Gyula vagy Puzsér Róbert. Hogy ki is ő, az ebből a cikkből fog kiderülni.

Elhozta az ezüstöt a U16-os sznúkervébéről a 12 éves magyar zseni

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Révész Bulcsú a nyolcadik mérkőzésén szenvedett csak vereséget, így ezüstérmet szerzett az oroszországi Tyumenben zajló 16 éven aluliak sznúker-világbajnokságán. Azt, hogy miként menetelt el eddig a páratlan tudású magyar tinédzser, errefelé olvashatod el.

Jóval több lesz a kormány 10-15 milliárdosra tervezett kézicsarnoka

Szlovákiával együtt rendezzük a 2022-es férfi kézilabda-Eb-t, és eddig arról szóltak a hírek, hogy ehhez Budapesten felépítik Magyarország legnagyobb sportcsarnokát,  amely nem kevesebb, mint 20 ezer férőhelyes lesz. A gigantikus építményt a Népligethez tervezik felhúzni, és Kocsis Máté korábban azt mondta, 10-15 milliárdból meglesz majd a beruházás.  A mostani Magyar Közlönyben azonban ennek többszöröséről esik szó: az összegen ide klikkelve tudhatsz te is elcsodálkozni.

Lehet, hogy elkövették az első űrbűntényt?

Fotó: Istock

Soha nem hallott űr-ügyben vizsgálódnak az Egyesült Államokban: az amerikai Summer Warden bepanaszolta házastársát, Anne McClain-t a szövetségi kereskedelmi bizottságnál. A nő asztronauta, és a vád állítása szerint a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodva nézett bele a házastársa bankszámlájába. A nem mindennapi eset fojtatását innen érheted el.

Nagyon mutatós a magyar fejlesztésű, pécsi gyártású repülő

Megrendelték az első példányt a Magnus Aircraft Zrt. pécs-pogányi repülőtéren lévő gyárában készülő, magyar fejlesztésű, kompozit testű szárnyas járműből.  Éves szinten 80-90 gépet szándékoznak itt gyártani, többnyire külföldi igényeket kielégítve. A feltámadó hazai repülőipar büszkeségét itt nézheted meg te is.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...

képcím

Magyar Péter fenyegetően üzent a "hatalomnak"

képcím

Vitézy Dávid: Indulok a főpolgármester-választáson