Kiemelt Hírek 2020. május 29.

Július 1-jén bevetik a magyar gazdaságfehérítés új csodafegyverét

Startlap Kiemelt Hírek 2020. május 29.
Pár hét múlva az adóhivatal gyakorlatilag az egész magyar gazdasági életet látni fogja. Reggeli hírösszefoglaló.

Július 1-jén bevetik a magyar gazdaságfehérítés új csodafegyverét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) minden olyan számlát látni fog, amely két magyar adóalany között történik. Ezzel nagyjából az egész magyar gazdasági életet figyelemmel kísérhetik. Németh Lilla, az RSM adóüzletágának vezető menedzsere ebben a cikkben  részletesen elmagyarázza, hogyan változik júliustól az online számlázás, és miként tudnak erre felkészülni a vállalkozások. Ezek az újdonságok legalább akkora jelentőséggel bírnak, mint a rendszer két évvel ezelőtti elindítása.

Kiderült, hogy történhetett a tragikus műhiba a szigetvári kórházban

Egy nőgyógyászati rutinműtétre váró 42 éves csurgói nőnek véletlenül fertőtlenítőszert adtak sóoldat helyett. Az esetről új információk kerültek nyilvánosságra, amelyeket erre a linkre kattintva ismerhetsz meg.

“Soha ennyi vissza nem térítendő forrást nem kaphattak a magyar családok” – közölte az MTÜ, miután tízmilliárdokat osztott ki nagyon gazdag vállalkozóknak

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerint “történelmi jelentőségű” a kormány által turizmusfejlesztésre biztosított 150 milliárd forint, mivel “soha ennyi vissza nem térítendő forrást nem kaphattak a magyar családok”. Ebből elvileg a kisebb, vidéki szálláshelyek felújítására 60 milliárdot szánnak, de a nyertesek listájából jelenleg a kormányközeli milliárdosok látszanak, akik összesen 85 milliárd forint támogatást kapnak a koronavírus-járvány okozta válság ürügyén. A pályázatra csak a jól értesültek tudtak időben jelentkezni, és miközben az MTÜ a családok támogatásáról beszél, Mészáros Lőrinc 17 milliárddal megtoldott hoteljeiből például emberek százait rúgták ki. Részletek itt.

Karácsony Gergely kiakadt: a Facebookon üzent a Mi Hazánk tüntetőinek

Toroczkai László pártja csütörtök este az Országos Roma Önkormányzat székházánál demonstrált a Deák téri kettős gyilkosság miatt. Az esemény felhívásában cigánybűnözést emlegettek. Karácsony Gergely üzent nekik, a főpolgármester bejegyzését itt nézheted meg.

Az önkormányzati hirdetőtábláról tudták meg a Balaton-felvidéki tulajdonosok, hogy egy férfi a földjeik megszerzésén ügyködik

MTI/Máthé Zoltán

Furcsa szerződések jelentek meg az önkormányzat hirdetőtábláján, amelyek Monostorapáti, és az ugyanazon jegyzői hivatalhoz tartozó Hegyesd község területén található földek haszonbérletbe adásáról szóltak. Mindegyik szerződéseken a székesfehérvári B. András aláírása szerepel, aki a bérbe vevő, a tulajdonosoké nem. “Egyoldalú, a tulajdonosra nézve rendkívül terhelő, a bérlőre nézve nagyon kedvező” dokumentumokról van szó. B. András a földtörvény egyik paragrafusára hivatkozva a tulajdonosok beleegyezése nélkül szeretné megszerezni az érintett földeket. A különös ügyről ebben a cikkben olvashatsz.

Ezért úszhatta meg a karantént Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák Balázsról május elején tudtuk meg, hogy diplomata útlevele van, ekkor ugyanis állami segítséggel tért haza az Egyesült Arab Emirátusokból. Ezt követően a focistára kötelező kéthetes hatósági karantén várt volna, 12 nap elteltével azonban Orbán Viktor Facebook-oldalán megjelent egy fotó róla, ahogy egy étterem teraszán ücsörög. Az RTL Klub az eset miatt a rendőrséghez fordult. Részletek itt.

Egy év telt el a Hableány tragédiája óta, de a Dunán semmi nem változott

Éppen egy évvel ezelőtt, 2019. május 29-én ütközött össze a Hableány a Viking Sigyn szállodahajóval, amelynek köszönhetően 28 ember veszítette életét. A baleset óta a hajózási szabályozáson egyáltalán nem változtattak, ugyanakkor a szakmai szervezetek már tavaly szeptemberben megküldték a javaslataikat a kormánynak. A büntetőeljárásban és a kártérítési perekben sem történt előrelépés, a Viking kapitánya pedig továbbra is bűnügyi őrizetben várja, hogy megkezdődjön a járvány miatt elhalasztott tárgyalás. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Percről percre durvább a helyzet Minneapolisban: felgyújtottak egy rendőrörsöt a tüntetők

Fotó: Steel Brooks/Anadolu Agency via Getty Images

Kedden egy rendőr a nyílt utcán, többek szeme láttára ölte meg George Floydot, egy fegyvertelen afroamerikai férfit. Az eset miatt Minneapolisban és Los Angelesben tüntetések kezdődtek, a demonstrálók megtámadtak egy rendőrautót és elfoglaltak egy rendőrörsöt. Felvételek és további részletek itt.

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a fertőzés következtében, a számok azonban javuló tendenciát mutatnak. A koronavírussal kapcsolatos friss, hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

A meteorológiai nyár már itt van a küszöbön, de egyelőre marad az esős tavasz

A hőmérséklet továbbra is elmarad a szokásostól, kitartóan fúj majd a szél és záporok, zivatarok érkeznek. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon