Jövőre már otthonról is fellapozhatjuk az ügynöki jelentéseket

Startlap - Startlap
Hamarosan a házi számítógépekről, bárki számára elérhetővé válnak a róla, családjáról, vagy akár a politikusokról készült ügynöki jelentések. Reggeli hírösszefoglaló.

Jövőre már otthonról is fellapozhatjuk az ügynöki jelentéseket

Hamarosan a házi számítógépekről, bárki számára elérhetővé válnak a róla, családjáról, vagy akár a politikusokról készült ügynöki jelentések. A fejlesztésről Cseh Gergő Bendegúz, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti levéltárárnak főigazgatója számolt be. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Erősebb földrengés rázta meg Horvátországot, magyar megyékben is érezték a hullámokat

A hétfő kora reggeli, a Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű rengés epicentrumától messze fekvő hazai térségekben is észlelhető volt a földmozgás. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium arra hívta fel a figyelmet: utórengések várhatók, amelyek erősek is lehetnek. Minderről bővebben itt írunk.

Januártól nem kell speciális szakvizsga, egy urulógus is háziorvos lehet

A januárban érvénybe lépő rendeletmódosítás értelmében más szakvizsgával is elláthatókká válnak a háziorvosi feladatok. A változás nem vonatkozik minden praxisra. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Az EU-ban megkezdődött a lakosság összehangolt beoltása

Fotó: Vincenzo Noletto/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

December 27. történelmi nap 2020-ban

– fogalmazott Sebastian Kurz osztrák kancellár, miután az uniós tagállamokban vasárnap megkezdődött a nagy oltókampány. A legtöbb országban az idősek és az egészségügyi dolgozók részesülnek először a vakcinában, nem így a cseheknél, ahol Andrej Babis miniszterelnök volt az első. Hogyan zajlik az oltás az egyes országokban? Erről szól ez a cikk.

Matolcsy György szerint minden esély megvan rá, hogy Magyarország az elmúlt száz év egyik leggyorsabb válság utáni gazdasági növekedését érje el

A Magyar Nemzeti Bank elnöke a Magyar Nemzetnek fejtette ki, miként akadályozta meg a jegybank és a kormány a pénzügyi válság kialakulását, valamint a jövőre tervezett további intézkedéseket és célokat. Ha kíváncsi vagy Matolcsy György legfontosabb állításaira, akkor itt folytasd az olvasást.

Szájer József botránya a fideszeseknél is kiverte a biztosítékot

A Publicus Intézet friss közvélemény-kutatásában Szájer József brüsszeli szexbotrányáról kérdezett, és a pártpreferenciákat is rögzítették. A felmérés izgalmas eredményeket hozott, a legérdekesebb talán az, hogy mi dühítette leginkább a kormánypárti szavazókat az eset kapcsán. Részletek itt.

Putyin is megkapja a Szputnyik V-t

A Kreml szóvivője jelezte: az elnök is megkapja az általuk kifejlesztett koronavírus elleni vakcinát. Az oroszországi vakcinációról itt írnak.

Donald Trump az utolsó pillanatban aláírta: mégsem állnak le a kormányzati intézmények

Az USA leköszönő elnöke napokig fenyegetőzött azzal, hogy nem írja alá azt a hónapokon át tárgyalt 5500 oldalas dokumentumot, amelyet már nagy többséggel elfogadott a törvényhozás, és amely nélkül gyakorlatilag leállt volna a kormányzás, milliókat juttatva fizetés nélküli kényszerszabadságra. Bővebben.

Cristiano Ronaldo lett az évszázad focistája

Fotó: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

A Globe Soccer Awards dubaji rendezvényén az évszázad klubját, edzőjét és játékosügynökét, plusz a 2020-as év legjobbjait is megnevezték. Az eseményről és a díjazottakról ebben a cikkben olvashatsz.

A kevés hót sok eső követi

Az év utolsó napjaiban már az átlagosnál ismét melegebb időre számíthatunk, ugyanakkor az enyhébb hőmérsékletet nagy mennyiségű csapadék kíséri. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

WHO: Valószínű, hogy Európa a járvány végső fázisához...

képcím

Koronavírus itthon: 39 928 új fertőzöttet igazoltak a hétvégén

képcím

Kiderült, mi okozhatta a tüzet a Szent Imrében: egy beteg miatt...