Jóval többet kell majd fizetni a budapesti parkolásért

Újbudán és Zuglóban új parkolási övezetek bevezetését is tervezik.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-25 10:54

Fotó: Thinkstock

Jelentősen drágulhat a parkolás a főváros központjában, ráadásul azoknak a helyeknek a száma is nő, ahol fizetnünk kell majd a várakozásért. A Fővárosi Közgyűlésnek benyújtott javaslatból kiderül: Újbudán és Zuglóban új parkolási övezeteket hoznak létre, a belvárosban (V. kerület) pedig 525 forintra emelnék a parkolási díjat. Sovány vigasz, hogy az Állatkertnél ellenben csökkenhet a tarifa.

Ezek a helyek válhatnak fizetőssé a jövőben:

A XI. kerületben bevonnák a várakozási övezetbe az Egry József utcát, a Bocskai út–Karolina út–Villányi út–Tas vezér utca által határolt területet, a Gellérthegy teljes kerületi részét, az őrmezői lakótelepet, a kelenföldi városrészt – azaz a Szerémi út–Galvani utca–Andor utca–Egér út–vasút–Hamzsabégi út által határolt területet –, valamint az Infopark területét, de a Warga László út nem kerülne az övezetbe. A Műegyetem rakparton is parkolási díjat vezethetnek be.

Zuglóban parkolási díjat vezethetnek be a Mexikói út–Kacsóh Pongrác út–Kassai tér–Szikszó park–Lőcsei út–Telepes utca–Fűrész utca–Csömöri út–Lőcsei út–Bosnyák utc–Fűrész utca–Szugló utca–Lőcsei út–Egressy út–Nagy Lajos király útja–Thököly út által határolt területen is.

Ferencvárosban a Ferenc körút–Üllői út–Haller utca–Soroksári út–Déli Határoló út–Gizella sétány által határolt terület, beleértve a Ferenc körút kivételével a határoló utakat és tereket, óránként 350 forintos díjtételű várakozási övezet lehet.

Ezeken a helyeken változhat a tarifa:

Újbudán ott, ahol eddig óránként 350 forintot, a jövőben 440 forintot kellene fizetni, ahol pedig eddig 175 forint volt, ott óránként 265 forintra emelkedne a parkolás díja.

Az V. kerület nagy részét lefedő, óránként 440 forintos díjtételű várakozási övezetben a jövőben 525 forintot lehet. Az id. Antall József rakparton az eddigi 265 forintos óránkénti díj 350 forintra emelkedhet.

Az Állatkerti körúton a főszezonban óránként 265 forintot, a holtszezonban óránként 175 forintot kellene fizetni a parkolásért. A Városliget teljes területére óránként 350 forintos parkolási díj bevezetését javasolják.

A XII. kerületben a Böszörményi út–Királyhágó utca–Alkotás út–Márvány utca–Győri út–Avar utca–Hegyalja út–Jagelló út által hatolt területen este hat helyett nyolc óráig kellene a jövőben fizetni a parkolásért.

A II. kerületben a Széll Kálmán tér–Szilágyi Erzsébet fasor–Trombitás utca–Garas utca–Marczibányi tér–Keleti Károly utca–Margit körút által határolt területen szintén este nyolc óráig kellene fizetni.

Címkék:

budapest parkolás

Mai nap hírei

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu7 órája

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu8 órája

Plasztikkártyát kap, akit már beoltottak, akár este 8 után is kimehet vele

life.hu8 órája

Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte

444.hu12 órája

Ilyenkor a legnagyobb a szívinfarktus kockázata

napidoktor.hu17 órája

Leváltották a külügy helyettes államtitkárát

168ora.hu17 órája

Hegynek felfelé halad tovább a forint

tozsdeforum.hu18 órája

Nagy siker a magyar maszk

demokrata.hu19 órája