Jön a nagy változás az öröklésnél

Startlap - Startlap
Rengeteg családot fog érinteni ez a módosítás Magyarországon. Esti hírösszefoglaló.

Nagy változás jön az öröklésnél

Legalábbis ami a testvéreket illeti: mindez a kedden megjelent Magyar Közlönyben publikált jogszabály-módosításból derült ki, amelynek lényegi elemeit itt magyarázzák el közérthetően. 

Kínhalált halt testvére miatt a süttői fiatalasszony és a párja

Őrizetbe vették a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói annak a 30 éves nőnek a testvérét, aki május közepén bennégett a párjával egy süttői családi házban. Részletek

Az Európai Bizottság igazságügyi biztosa a demokrácia védelmében elzárná a pénzcsapokat

Fotó: Getty Images

Az Euronewsnak nyilatkozva Didier Reynders elmondta: új korszak jön, egyre többen támogatják Európában, hogy jogállamisági feltételekhez kössék az uniós pénzeket. Beszélt arról is, miért lenne jó hazánk csatlakozása az év végén felálló Európai Ügyészséghez. Az interjú érdemi, Magyarországot is érintő részét ez a cikk foglalja össze

Nézegesd képeken a ferihegyi reptér megújulását

Napra pontosan a tervezett határidőre befejeződött az 1-es utasmóló építése a ferihegyi repülőtéren. A korábban bádogvárosként illetett létesítmény hatalmas változáson esett át. Minderről itt tudsz meggyőződni.

Soha nem látott összegű lesz az augusztus 20-ai tűzijáték

Óriási pénzt költ a kormány az államalapítás megünneplésére, de ebből is vastagon kiemelkedik a tűzijáték árazása, ami minden eddiginél drágább lesz. A végszámla összegét innen tudhatod meg

Megindulnak a vizsgálatok a Tarlós-korszak korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatban

Vizsgálóbizottságot alakít a Fővárosi Közgyűlés az elmúlt évek korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására – jelentette be Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) főpolgármester-helyettes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Hogy melyek is ezek a nagyobb fókuszt kapott esetek, az ebből a cikkből fog azonnal kiderülni. 

Bosszúból ráköhögött az egyéves babára egy nő, belázasodott a kicsi

A megdöbbentő eset az Egyesült Államokbeli San Joséban történt, ahol is a baba édesanyja szóváltásba keveredett egy középkorú nővel, aki a vita lezárásaként többször ráköhögött a babakocsiban lévő csöppségre. Részletek itt érhetőek el arról, miért is fajult ideáig a veszekedés.

Újabb áremelés jön a hazai kutakon

Fotó: Getty Images

Május elsején a benzin átlagára 278, a gázolajé 308 forint volt, de mindez a távoli múlt homályába vész ahhoz képest, amennyit már a kúton kell majd fizetnünk a tankolásért péntektől. Az árakon errefelé lehet szomorkodni.

A járvány és a viharos időjárás miatt szinte kihaltak a balatoni strandok

Sok vendéglátós fél, hogy az általa üzemeltetett hely nem éli meg a következő szezont. Hogy mennyire pechesek a magyar tenger partján a büfé és étterem tulajdonosok, az ebből a cikkből fog kiderülni.

Borzasztó, mennyi szemetet hoz a Tisza külföldről

Megindult az ár a folyón, amely sok-sok tonna szemetet hömpölyget magával. A szakemberek több lépcsőben tisztítják a Tiszát, de volt olyan hely, ahol ez tíz napot is igénybe vett. Idekattintva egy megdöbbentő videó tárul elénk.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide!

Ez is érdekelhet

képcím

Elrepült Hszi Csin-ping, véget ért a kínai elnök háromnapos...

képcím

Tagadja a rendőrség Magyar Péter állítását

képcím

Kínai elnök Budapesten: itt lesznek lezárások