Jogerősen életfogytiglanra ítélték az anyját Mezőhegyesen meggyilkoló férfit

Legkorábban 28 év elteltével bocsátható feltételesen szabadságra.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-24 12:34

Fotó: iStock

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki heteken keresztül bántalmazta, majd brutálisan meggyilkolta idős édesanyját Mezőhegyesen.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettének minősített esetében mondta ki bűnösnek a 48 éves vádlottat. A román állampolgárságú, magyar nemzetiségű férfi legkorábban 28 év elteltével bocsátható feltételesen szabadságra.

A táblabíróság a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasította a vádlottat Magyarország területéről.

Feszült viszony

A férfi és a bűncselekmény idején 83 éves édesanyja közötti viszony hosszabb ideje feszült volt. A vádlott az asszonyt hibáztatta korábbi párkapcsolatai, így házassága megromlásáért, úgy gondolta, hogy terrorizálja őt.

Viszonyuk 2017. április 14-étől, Marosvásárhelyről Mezőhegyesre költözésük után tovább romlott, mert a vádlott egy idő után haza szeretett volna térni, de anyja nem akarta ezt, ő pedig rossz anyagi helyzete miatt nem tudott különköltözni.

Rendszeressé váltak köztük a veszekedések, majd egy idő után a vádlott bántalmazni kezdte a sértettet. Előbb csak tenyérrel ütötte, majd már rugdosta, ököllel verte, meg is taposta az idős asszonyt. A bántalmazásokat a sértett hangtalanul tűrte, nehogy a szomszédok tudomást szerezzenek a történtekről.

A vádlott háromszor különösen durván megverte anyját: az első 2017. április 30-án este történt, az asszony halálát okozó pedig május 25-én kezdődött. Másnap estig a férfi többször is megverte, megrugdosta, megtaposta a legyengült asszonyt – több mint ötven sérülést okozva -, aki végült belehalt a bántalmazásokba.

A férfi csak május 26-án este szólt a szomszédoknak, aki hívták a mentőket, de már nem lehetett újraéleszteni az asszonyt.

Az eljárás során a vádlott – aki az ítélőtábla előtt nem jelent meg – arra hivatkozott, hogy az utolsó esetre alig emlékszik, a bántalmazásoknak csak kis részét követte el.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta a Gyulai Törvényszék elsőfokú ítéletének a büntetésre vonatkozó részét.

 

(MTI)

Mai nap hírei

Zöldhulladék égetési tilalom: mit szabad és mit nem?

agroinform.hu6 órája

Elszálltak a hazai használtautó-piacon az árak

autopro.hu8 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu10 órája

Mundruczó Kornél: „Majdnemhogy kommentálhatatlan” az SzFE új tanári kara

168ora.hu12 órája

Új postai logisztikai üzem

transpack.hu13 órája

8+1 film, ami izgalmasan kezdődött, de a befejezés nagy csalódás volt

joy.hu14 órája

5 jele annak, hogy nárcisztikus a párod

she.life.hu14 órája

Retro Casiok: digitális órák analóg embereknek

kronometer.hu14 órája