18500 járművet akar venni az állam

Startlap - Startlap
A beszerzésre együttesen nettó 150, bruttó 190 milliárd forintot költenének. A járművek átlagára 10 millió forintra jön ki.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben pár napja jött ki egy felhívás, melyből az derült ki, hogy nettó 150, bruttó közel 190 milliárd forint értékben meghívásos tendert indított a Pénzügyminisztérium alá tartozó, a központosított állami közbeszerzéseket intéző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) – írja a hvg.hu.

A 48 hónapra szóló keretmegállapodás 3 etapból áll, és mindent összevetve 18500 darab jármű beszerzésére, illetve kapcsolódó szolgáltatásokra (forgalomba- és üzembe helyezés, szervizcsomag, kárjavítás) vonatkozik.

A tender hármas felépítése a következőkre tagolódik:

  • Bruttó 76,2 milliárd forint értékben 7500 db jármű beszerzése (személyszállító- és haszongépjármű vegyesen) általános állami-kormányzati célokra.
  • Bruttó 38,1 milliárd forint értékben 3500 db tisztán elektromos meghajtású jármű.
  • Bruttó 76,2 milliárd forint értékben 7500 db jármű (személyszállító- és haszongépjármű vegyesen) kifejezetten a rendvédelmi, honvédelmi és egyéb készenléti szervek részére.

A hvg.hu szerint az egész beszerzés legnagyobb kérdése, hogy honnan teremti elő a kormányzat az összeget, hiszen a bruttó 190 milliárdos tétel óriási érték, különösen akkor, amikor a kabinet folyamatosan megszorításokat kezdeményez. 

 

Címlapkép: MTI Fotó/Krizsán Csaba

Ez is érdekelhet

képcím

Szegeden indul "a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb...

képcím

Fontos határidő közeleg az autósoknak, tízezreket bukhatnak rajta

képcím

Elszállt a költségvetés: 1100 milliárddal lesz nagyobb a hiány