Januári nyugdíjemelés: ennyi pénzt kapnak az idősek jövő évtől

Hiába az idei juttatásokhoz képest érezhető növekedés, a nyugdíjak leszakadása a bérektől fokozódik. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-05-05 09:14

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Januári nyugdíjemelés: ennyi pénzt kapnak az idősek jövő évtől

A most benyújtott 2022-es költségvetési törvényjavaslatban már megjelenik a nyugdíjemelés mértéke is. Sajnos hiába terveztek be az idei juttatásokhoz képest érezhető növekedést, a nyugdíjak leszakadása a bérektől fokozódik. Pontos számok és további részletek itt.

Ez a vakcina a legjobb a vírusvariánsok ellen Merkeley Béla szerint

Miért nem szükséges harmadik dózis a kínai oltásból, és melyik oltóanyag nyújtja a legszélesebb immunitást a különféle mutációk ellen? A Semmelweis Egyetem rektora válaszol ebben a cikkben.

Szijjártó Péter “hírhedten korrupt” barátját még Donald Trumpék is kitiltották az USA-ból, de az EU-s szankcióktól majd megmenti Magyarország

A magyar külügyminiszter Bejrútba is elutazott, hogy egyértelművé tegye, soha semmilyen szankciót nem szavaznának meg Gebran Bassil és pártja ellen. Gebran Bassilék a libanoni terrorszervezetként elkönyvelt Hezbollah egyik legfontosabb szövetségesei, Basil maga gyilkosokkal együtt szerepel az USA tiltólistáján. Szijjártó Péterrel pedig mindkét fél bevallása szerint baráti a viszony. Ha érdekel Gebran Basil és Szijjártó Péterhez fűződő kapcsolata, akkor ezt a cikket olvasd el.

A fizikai munkások fizetése emelkedik, de hatalmas területi különbségekkel

Fotó: Árpád Kurucz/Anadolu Agency via Getty Images

Hétezer munkavállaló bevonásával kiszámolták a szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabérét. A regionális különbségek látványosak, másfélszeres szorzó is lehet az egyes térségek bérezése között. Ki mennyit keres? Innen kiderül.

Győrfi Pál rajzfilmfiguraként magyarázza az új, bonyolultabb biztonsági szabályokat

A Magyar Turisztikai Ügynökség a belföldi turizmus felpörgetése érdekében Győrfi Pált hívta segítségül, aki animációs videóban tájékoztatott a védettségi igazolványra fókuszálló legfrissebb szabályokról. Íme.

Három hónap alatt kétszer cserélt gazdát Andy Vajna hollywoodi villája

A Los Angeles-i földhivatali adatokból kiderül, mi lett a sorsa a néhai producer dollármilliókat érő családi házának, melynek története több ponton is a NER-hez kötődik. A színen Vajna Tímea mellett Andy Vajna volt szerelme, Somogyi Csilla is feltűnik, valamint egy delaware-i offshore cég. Andy Vajna villáját és tulajdonosait ebben a cikkben mutatják be.

Macsetével gyilkolt gyerekeket a bölcsődében egy brazil tini

A bozótvágó késsel felfegyverkezett fiatal áldozatai két évnél fiatalabb kisgyermekek. A gyilkos saját magával is végezni próbált. A döbbenetes eset körülményeit itt ismertetik.

Donald Trumpnak saját közösségi oldalt indítottak

Fotó: Olivier Douliery – Pool/Getty Images

A Facebookról és a Twitterről letiltott volt amerikai elnök bejegyzéseit kommentálni nem, csak megosztani lehet a platformon, ahol az ígéretek szerint “az emberek szabadon kommunikálhatnak”. Bővebben.

Kamerák rögzítették, ahogy két elszabadult kutya egy szarvast üldöz Szentkirályszabadján

A fiatal bika többször elesett menekülés közben, a helyszínen bőven találtak szőrt és vérnyomokat. Az állatot végül a szomszédok mentették meg. Videó.

Napokon belül újra nyárias meleg lesz

Egyelőre a szokásosnál hűvösebb időre készülj a sorozatosan érkező frontok miatt, ezt követően azonban intenzív melegedés indul. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Mai nap hírei

Hoteligazgató: aki nincs beoltva, azt teljesen kizártuk a szállodai rendszerből

novekedes.hu7 órája

Áder János felszólalt a sokféleség mellett

168.hu9 órája

Csobbanni akart egyet a 13 éves fiú a hőségben, holtan bukkant elő a vízből

metropol.hu12 órája

Sokaknak kell a 219 ezer forint támogatás

privatbankar.hu13 órája

Évtizedek óta eltűnt repülőgép bukkanhatott elő a kiszáradt tóból

hirado.hu15 órája

4 milliárd dollárt bukott a Coca-Cola, miután Cristiano Ronaldo elpakolta az üvegeket a sajtótájékoztatón

mfor.hu16 órája

Bidennek nem engedélyezte a Vatikán a szentmisén való részvételt

vasarnap.hu18 órája

Visszatér sokak imádott táskája, ráadásul nagyon divatos változatban

joy.hu19 órája