Jakab Ferenc a járványról: Rá fog menni ez az évünk

Startlap - Startlap
A Pécsi Tudományegyetem virológiai kutatócsoportjának vezetője szerint az oltóanyagok között van különbség, de a vírus ennél rosszabb. Reggeli hírösszefoglaló.

Jakab Ferenc a járványról: Rá fog menni ez az évünk

A Pécsi Tudományegyetem virológiai kutatócsoportjának és a Koronavírus-kutatási Akciócsoportnak a vezetője szerint az oltóanyagok között van különbség, de a vírus ennél rosszabb. Jakab Ferenccel az ATV beszélgetett. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor itt folytasd az olvasást.

Veszedelmes ütemben zajlik a nyugdíjas társadalom szétszakadása

Ebben a cikkben a nyugdíjszakértőt kérdezték a jelenlegi hazai nyugdíjhelyzetről. Farkas András szerint a rendszer finanszírozhatósága már ebben az évtizedben súlyos veszélybe került, a nyugdíjasok egy része pedig a többiek miatt szenved.

Megvan a megállapodás, ennyi lesz a minimálbér

A több hónapnyi sikertelen tárgyalások miatt az érintettek a januári emelést elbukták, de a februárit már nem fogják. A szakszervezetek nem elégedettek, van, aki nem is ír alá, ugyanakkor még egyszer emelkedhet a minimálbér összege az idei év során. További információkért katt ide.

21 professzor tiltakozik a Debreceni Egyetem modellváltása ellen

Fotó: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Vasárnap este állásfoglalásban jelezték az oktatók, hogy ugyan magát a modellváltást elfogadnák, de annak mikéntje roppant súlyos aggályokat vet fel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szanyi Tibor pártja egyénileg indul a 2022-es választáson

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM), amely szemmel láthatóan a szocializmus megvalósításán munkálkodik, eddigi eredményeire hivatkozva tette meg lelkes bejelentését. Csak az nem világos, mégis milyen eredményekre gondolnak. Bővebben.

Folyamatosan emelkedik a munkanélküliség miatti félelem

A GKI Gazdaságkutató Zrt. közzétette év eleji összefoglalóját a konjunktúraindexről. Az üzleti szférában szinte minden ágazat derűlátóbbá vált, de a tavaly márciusi szintet csak egyetlen terület közelítette meg. Részletek itt.

Az amerikai és a francia elnök között nagy az egyetértés

Fotó: Chesnot/Getty Images

Joe Biden az uniós vezetők között elsőként Emmanuel Macron francia elnökkel egyeztetett. A beszámolók szerint nagy egyetértésben több ügyben is együttműködésről egyeztek meg. Bővebben.

Orosz Bernadett újabb műtétre kényszerült

A 2019-ben volt párja által brutálisan bántalmazott nő, aki egészen Brüsszelig ment, hogy felhívja a figyelmet a nők elleni erőszak problémájára, a beavatkozás miatt újraélte traumáját. Minderről ebben a cikkben nyilatkozik.

Mutatjuk, milyen idővel búcsúzik a január

Marad a változékony idő, többféle csapadékkal, bizonyos országrészekben ónos esőre is készülhetünk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Szakértő arról, hogy mennyi lehet a novemberi nyugdíj

képcím

Orbán Viktor: Hívjuk vissza Trumpot!

képcím

A kormány nyugdíjkorhatár-emelést tervez, nehéz helyzetbe...