Izraeli kutatók állítják: egy éven belül előállnak a tökéletes rákgyógyszerrel

A gyógyszercég pár hetes gyógyulást ígér, mellékhatások nélkül.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-31 15:09

Fotó: iStock

Izraeli tudósok csoportja bejelentette: egy éven belül kifejlesztik a világ első teljeskörű rákgyógyszerét – számolt be a The Jerusalem Post

Dan Aridor, az Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi) gyógyszercég igazgatótanácsának elnöke arról nyilatkozott: az általuk fejlesztett terápia már az első naptól hatékony lesz, és mindösszesen pár hetes kezelésre van szükség, méghozzá legfeljebb elhanyagolható mellékhatások kíséretében. Terveik szerint általános, és személyre szabott orvosságot egyaránt fognak nyújtani.

Ez a kijelentés annak fényében minimum fantasztikusnak tűnik, hogy a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) becslései szerint világszerte 18,1 millió új beteget diagnosztizálnak rákkal. Minden hatodik halálesetet ez a betegség okoz, ezzel a második legveszélyesebb halálokként tartják számon (a lista élén a kardiovaszkuláris megbetegedések állnak).

A MuTaTo, vagyis multi-target toxin névre keresztelt fejlesztés a fág-display eljárások körébe tartozó technika segítségével, peptidekkel támadja a rákos sejteket. A betegek számára a biopsziás vizsgálatok eremdényei alapján személyre szabott koktélt tudnak előállítani.

Dr. Ilan Morad, a vállalat vezetője ígéretes egérkísérleteikről és in vitro kísérletekről számolt be: ezek során a terápia az egészséges sejteket nem támadta meg, de a daganatos szöveteket sikeresen eltűntették. A kutató szerint a kísérleteik hamarosan klinikai fázisba érnek.

Mai nap hírei

4136-tal nőtt a magyarországi fertőzöttek száma

demokrata.hu2 órája

Mi lenne, ha az egyik diplomádat becserélnéd egy kis intelligenciára?

she.life.hu7 órája

Kate Moss annyira szép a Vogue legújabb címlapján, hogy szavakat sem találunk

joy.hu8 órája

Szájer-ügy: megtiltották a kormányzat tagjainak, hogy nyilatkozzanak

168ora.hu17 órája

Micsoda? Gyomirtás propán lánggal?

agroinform.hu17 órája

Bőr hátlappal és 12 GB RAM-mal érkezett a ZTE Axon 20 5G Extreme Edition

gsmring.hu18 órája

Felsővezetői bejelentés a Magyar Telekomnál

itbusiness.hu18 órája

Ünnepi receptötletet kértünk Mautner Zsófiától

szimpatika.hu19 órája