Itt követheted élőben, ahogy kiemelik a Hableányt

Nyugdíjasok tízezreitől vesznek el egy fontos kedvezményt, bődületeset bakizott az M1 időjósa, nem verték nagy dobra, hogy hatalmas magyar kőolajmezőt találtak. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-06-11 08:23

MTI/Mónus Márton

Hajóbaleset: élőben követheted a roncsok kiemelését, megszólalt a Hableány kapitányának lánya

Kedd reggel 6 óra után elkezdték a Hableány turistahajó kiemelését a Dunából, 7 óra után nem sokkal már ki is emelkedett a hajóroncs teteje, egészen pontosan a kapitányi híd és a korlát egy része a vízből. Cikkünk publikálásának időponjáig négy holttestet találtak a roncsban. Az élő közvetítést itt találod.

Nap mint nap a Margit hídon keresztül megy munkába a Hableány kapitányának lánya – többek között ez is kiderült a lány exkluzív nyilatkozatából, amit könnyek között adott. Ha érdekel, mit mondott édesapjáról és arról, hogyan érzi magát, ide kattints.

Megszüntetik a nyugdíjasok szociális üdültetését

2020-tól kifejezetten csak a szegény gyerekeknek szól az állami Erzsébet-program – derült ki a Varga Mihály pénzügyminiszter által a parlamentnek benyújtott költségvetési salátatörvény szövegéből. Ha kíváncsi vagy, mi húzódik a tízezreket érintő szigorítás hátterében, akkor itt olvass tovább.

Hatalmasat bakizott az M1 időjósa

Forrás: YouTube/ Gozer/ M1

A kánikula miatt próbált jótanácsokat adni a köztévé meteorológusa, amikor valami olyat sikerült javasolnia, amit jobb, ha senki nem próbál meg. A baki után nem javította ki magát, és a kollégái is úgy tettek, mintha mi se történt volna. A következő cikkben videón nézheted meg a vicces tévedést.

30 éve nem fedeztek fel ekkora magyar kőolajmezőt

Az utóbbi hónapokban két kisebb faluban is közmeghallgatást tartottak az Ormánság nyugati szélén, közel a Dráva-parti síksághoz. Az ezt megelőző másfél évben többször őrült nagy robaj bolygatta meg a falvak nyugalmát: mint helyben be is jelentették előre, nagyméretű munkagépek jelentek meg, amelyek kisebb földrengéseket előidézve alkottak 3D szeizmikus képet arról, hogy milyen kőolaj-lelőhelyek lehetnek a föld alatt. A kitermelés már elkezdődött, az alábbi cikkből kiderül, miért nem verték nagydobra.

A következő években húsz adófajta tűnhet el 

A 2022-ig tartó kormányzati időszak végéig a jelenlegi hatvanról negyvenre csökkentenék a közteherfajták számát – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Az államtitkár elmondta: öt adófajtát már kivezettek, további négynek jövőre intenek búcsút. Ebből a cikkből  kiderül, mely adófajtákról van szó, valamint az is, hogy mindez miért lesz jó nekünk.

Minden autóst figyelmeztet a magyar rendőrég

Rendőrök megállítják és ellenőrzik a Makóról kihajtó járműveket a városból kivezető úton 2014. május 29-én. (Fotó: MTI/ Kelemen Zoltán Gergely)

Figyelmeztetést adott ki a rendőrség, amelyben fontos tanácsokkal is ellátja az autóvezetőket

81 évesen, 43 ártatlanul leült év után szabadulhatott a halálraítélt férfi

Egy finom, házias vacsorára vágyott először a 81 éves Charles Ray Finch, amikor 43 börtönben töltött év után kerekesszékével szabad emberként gurult ki az észak-karolinai utcákra. Finch 1973 óta a 166. olyan igazságtalanul halálra ítélt amerikai, aki a siralomházat is megjárta, mielőtt sikerült tisztáznia a nevét.

De Finch még ebben a tragikus listában is kiemelkedik valamivel: rajta kívül csak egyetlen ember volt, akinek több mint négy évtizeden át kellett várnia a szabadságra. A férfi kétéves gyermekét hagyta magára, amikor téves szakértői vélemény és rendőri sugalmazással elért szemtanúi felismerés alapján elítélték. A következő cikkből megismerheted Finch történetét, és fotókat is láthatsz a szabadulás utáni öröméről.

Meleged van? Az igazi hőség csak a hét második felében jön.

Egy anticiklonnak köszönhető az idei nyár első hőhulláma, ami miatt napról napra egyre melegebb lesz, szombaton már szinte elviselhetetlen lesz a kánikula. A következő napok részletes időjárás-előrejelzéséért ide kattints.