Kiemelt Hírek 2021. szeptember 17.

Itt az előválasztási térkép, ahol lakhely szerint rákereshetsz az indulókra

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 17.
Sorozatos háttéralkuk és visszaléptetések után szombaton indul az ellenzéki előválasztás. A Telex folyamatosan frissülő, választókerületekre bontott térképet készített. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Komka Péter

Itt az előválasztási térkép, ahol lakhely szerint rákereshetsz az indulókra

Sorozatos háttéralkuk és visszaléptetések után szombaton indul az ellenzéki előválasztás. A Telex folyamatosan frissülő, választókerületekre bontott térképet készített. Íme.

Orbán Viktor interjút adott: “Folytassátok” – mondta neki a pápa

Nincs minden kérdésben egyetértés a pápa és Orbán között – árulta el a miniszterelnök. A nemzeti konzultáció eredményei alapján a kormány a jövő héten megkezdi az intézkedést, az EU több pénzt visz el, mint amennyit hoz, a maszk pedig fontos, de “nem ez a megoldás”. A kormányfő szokásos péntek reggeli rádióbeszélgetésének legfontosabb részeit ebben a cikkben foglaltuk össze.

Koronavírus itthon: az új fertőzöttek száma az 500-at közelíti

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva találod.

A magyarok 82 százaléka él az EU leghátrányosabb helyzetű régióiban él

Michael Robinson Chavez/The Washington Post via Getty Images

Az Európai Bizottság jóváhagyta Magyarország következő öt évre vonatkozó vonatkozó regionális támogatási térképét, amely alapján segíthetik a legkedvezőtlenebb térségek felzárkóztatását. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Soha még ilyen drága nem volt a benzin

A gázolaj ára egyelőre egy forint híján marad el a történelmi csúcstól. Részletek.

„A tantestületekben sokan elkezdtek mást tanulni: cukrásznak, műkörmösnek, asztalosnak készülnek”

A győri Neubauer Tamás, aki a különböző szaktanárok hiánya miatt immár négy diplomával rendelkezik, és a helyi Audi-gyár diplomás dolgozói fizetésének harmadát sem keresi meg,  az első pedagógus, aki arccal és névvel, nyilvános kiállásban magyarázta el, miért nem hajlandó elkészíteni a portfóliót, amit a pedagógus-életpályamodell által rákényszerített. Tanárok tízezrei nem töltötték fel a portfóliójukat, és rengetegen lehetnek, akik soha nem is fogják, így búcsúzhatnak a pályától. Videó és további részletek itt.

Rogán Antal utódja nem megy el a vagyonosodását vizsgáló ülésre

“Kedden-szerdán nem fogok ráérni” – közölte az V. kerület polgármestereként tevékenykedő Szentgyörgyvölgyi Péter, aki hónapok óta nem válaszol arra, miből futotta több tízmilliós földbirtokra a Bakonyban. Az ügyről és annak fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Aranyat és ezüstöt akarnak bányászni a Börzsönyben

A Hun-Bányászat Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Kft. beadványa szerint a területen több ezer tonna nemesfém van. További információkért katt ide.

Lemondott Nógrádi György és az Antall József tudásközpont teljes felügyelőbizottsága

MTI/Varga György

Az adófizetői milliárdokból működő politikaelemző intézet gazdálkodásának kirívó elemei – például Antal Péter közel 7 milliósra hízott fizetése, vagy a külföldi luxusszállodákban bérelt szobák – miatt a Miniszterelnökség tavasszal vizsgálatot indított. Bővebben.

Szeles időt hoz a hidegfront

Péntek délutántól a csapadék megszűnik, azonban nagy területen felkerekedik az olykor erős légmozgás. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon