Itt a magyar kormány válasza a Sargentini-jelentés elfogadására

Mindannyian tapasztalni fogjuk.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-19 08:25

Címlapkép: MTI/EPA/Patrick Seeger

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament – írja szerdai számában a Magyar Idők.

A lap értesülése szerint tájékoztató akcióval is reagál az Európai Parlament által múlt héten elfogadott Sargentini-jelentésre a kormány. Televízió-, rádió- és internetes hirdetésekben is kifejti majd álláspontját, miszerint a magyar jogállamiság helyzetét bíráló, Magyarországot elítélő dokumentumot a politikai nyomásgyakorlás részének tekinti, amelynek nem fog engedni.

Még mindig Soros

Egy, a kormány megbízásából készült kampányvideó már meg is jelent a kormány Facebook-oldalán “Ne engedjünk a zsarolásnak” címmel.

Az üzenet fókuszában továbbra is Soros György áll, de a felvételen feltűnik Guy Verhofstadt és a jelentést író Judith Sargentini is.

A videó alatt ez a szöveg olvasható:

A kormány válasza a Sargentini-jelentésre:

Magyarországot azért támadják, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország.

Ne engedjünk a zsarolásnak!

Jogi elégtételt is venne a kormány

A Magyar Idők emlékeztet arra, hogy a tájékoztatással párhuzamosan jogi elégtételt is kíván venni a kabinet. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében az Európai Unió Bíróságán támadják meg az EP Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel a lisszaboni szerződéssel ellentétes módon, a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség.

A magyar Országgyűlés pedig határozatban utasíthatja vissza a Sargentini-jelentésben foglaltakat, az EP-szavazást és a zsarolást a határvédelem nemzeti hatáskörének elvételével, miután Gulyás Gergely és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője erre vonatkozó határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

Megjelent az ellensúly

Időközben a Momentum a kormánypropaganda ellensúlyozására a Sargentini-jelentést értelmező szórólapokkal árasztotta el Budapestet.

“Mi hisszük, hogy a Sargentini-jelentés a magyar emberek érdekeinek védelméről szól. A magyar kormány bűnös, ez a jelentés pedig vádirat” – idézi a szórólap szövegét a 444.hu. A folytatásban pedig a Momentum tömören kifejti, hogy valójában mi is az a 12 pont, amiben Judith Sargentini bűnösnek találta a magyar kormányt.

Mai nap hírei

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu11 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu11 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu14 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu16 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu17 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu18 órája

Leonardo DiCaprio szinte felismerhetetlen, már csak árnyéka régi önmagának

femcafe.hu18 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu19 órája