Itt a Corvinus Egyetem válasza Karácsony nyelvvizsga-ügyében

Startlap - Startlap
Nem csitulnak a kedélyek a főpolgármester angoltudását illetően, most újabb fordulat rajzolódott ki a hetek óta tartó vitában. Esti hírösszefoglaló.

Válaszolt a Corvinus Karácsony Gergely nyelvvizsga-ügyében a Magyar Nemzetnek

Reagált a Magyar Nemzet megkeresésére Karácsony Gergely nyelvvizsgája ügyében a Budapesti Corvinus Egyetem. Az egyetem elküldte a kormánylapnak a Karácsony alkalmazása idején hatályos foglalkoztatási szabályzatot. Ha te is tudni akarod, hogyan áll a kormányoldalt hetek óta foglalkoztató kérdés, akkor csak ide kell kattintanod a válaszért. 

Ukrajnába is szabadon utazhatnak a beoltottak

MTIBruzák Noémi

Szijjártó Péter bejelentette: lezárultak az Ukrajnával folytatott tárgyalások, a két ország a megállapodás értelmében elismeri egymás védettségi igazolványait. További részletek ebből az írásból tudhatóak meg. 

OLAF: ismét rekordbírságot kapott Magyarország

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) friss jelentése alapján az Euronews azt írja, Magyarország kapta újra a legtöbb büntetést az uniós pénzekkel történt csalások miatt 2016 és 2020 között. Bővebben

Nem engedi el Ferenc pápa a német érseket, aki az egyházi szexuális visszaélések miatt mondott le

Még múlt héten pénteken ajánlotta fel lemondását Reinhard Marx bíboros, München-Freising egyházmegye érseke. A legtekintélyesebb német katolikus vezetők között számon tartott pap az egyházi személyek által elkövetett szexuális visszaélések feldolgozásának kudarcával indokolta. Ferenc pápa viszont nem hajlandó elfogadni a távozását, nyilvánosságra is hozták válaszlevelét, melyet itt érhetsz el. 

Az Ursula von der Leyen csütörtökön arról nyilatkozott, hogy szükséges mindenre kiterjedő vizsgálatot folytatni arról, honnan származik a világjárványt okozó koronavírus, és ebben a vizsgálatban Kínának is együtt kell működnie. Részletek

Kiderült, mennyi ember jogosult a tíz nap extra szabadságra

Csütörtök délelőtt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfón, hogy tíz nap extra szabadságot kapnak a védekezésben résztvevők. Hogy ez hány személyt is jelent, azt innen azonnal megtudhatod. 

Csodás fotók a napfogyatkozásról

Különleges, gyűrűs napfogyatkozás volt megfigyelhető csütörtökön Magyarországról, a maga teljességében pedig Kanadából is. A páratlan képekért csak ide kell kattintani. 

Bezárt a faluban a bolt, az önkormányzatnál lehet felíratni a kenyeret

MTISoós Lajos

A Magyar Falu Programban kiírt 45 milliárdos boltfejlesztési pályázat sem nyújt lehetőséget minden falusi boltnak. A csongrádi Dócon egy hét múlva húzzák le a rolót, Eperjesen pedig két hete bezárt az egyetlen üzlet. A sajnálatos jelenségről ez a cikk számol be. 

Kiesett a kutya egy baleset miatt a kocsiból, két napig juhokat terelt

Linda Oswald családtagjaival és a família kedvencével, Tillyvel autózott Idaho államban, amikor kocsijuk összeütközött egy másikkal. A baleset során az eb kirepült a hátsó szélvédőn, és a nagy felfordulásban fel is szívódott. Amikor rátaláltak két nappal később, igencsak meglepődtek, mivel is ütötte el az időt addig. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért...

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...

képcím

Újabb két magyar túsz szabadult a Hamász fogságából,...