Kiemelt Hírek 2021. január 13.

Ismét milliárdokat osztott szét titokban a kormány

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 13.
Bővült a turisztikai támogatások közel 200 oldalas, szinte teljesen rendezetlen dokumentuma. Hírösszefoglaló.

Ismét milliárdokat osztott szét titokban a kormány

Az átláthatatlanul osztogatott turisztikai támogatásokból Orbán volt miniszterének és a Mocsai családnak is jutott, valamint fideszes önkormányzatok sora is a nyertesek között. Ha érdekel kik és mekkora összeg felett rendelkezhetnek, ebből a cikkből kiderül.

Vannak országok, amelyekben a járvány harmadik hulláma az eddigi legsúlyosabb

Magyországon már az oltások megkezdése előtt látszottak annak jelei, hogy csökken a járványterhelés. Ennek minden járványszakértő óvatosan mer csak örülni, mert más országok példája sajnos azt mutatja, hogy a második hullámot követheti egy harmadik, súlyosabb hullám is. Európai körkép.

Mike Pence nem menti fel Trumpot

Az amerikai alelnök Nancy Pelosi demokrata párti házelnöknek eljuttatott levelében elutasította Donald Trump felmentését a 25. alkotmánykiegészítés alapján. Indoklását, valamint Trump Joe Bidennek címzett, a jövőre nézvést nem sok jót előrevetítő üzenetét itt olvashatod el.

 

Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Egy másik cikkből azt is megtudhatod, hogy mostantól egy ideig hiába keresnéd a Youtube-on Donald Trump csatornáját.

Több ezer csecsemő halt meg az írországi, egyházi kezelésű anyaotthonokban

Bocsánatot kért Eamon Martin érsek, az ír katolikus egyház vezetője kedden az írországi anyaotthonokban történt halálozások miatt egy független vizsgálóbizottság jelentésének közzétételét követően. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Nukleáris elrettentésről beszélt Kim Dzsongun

Kim Dzsongun észak-koreai vezető országa katonai képességeinek kiépítését és nagyobb nukleáris elrettentést sürgetett a Koreai Munkapárt VIII. kongresszusának zárónapján. Részletek.

Mutatjuk, hol kelnek el leghamarabb a lakások az országban

Jelentősen növekedett a használt lakások eladásához szükséges idő a COVID sújtotta tavalyi évben. Az Otthon Centrum piaci elemzése a forgási sebesség szempontjából vizsgálta a 2020-as esztendőt. Ebből a cikkből az is kiderül, hogy a vírus hatására hol élénkült meg az ingatlanok piaca.

Olimpiai bajnok úszót is azonosítottak a Capitolium támadói között

Olimpiai bajnok úszót is gyanúsítanak azzal, hogy múlt szerdán részt vett a Trump-párti tüntetésen, és behatolt többedmagával a Capitolium épületébe. Innen megtudhatod, ki ő.

Top 20: A magyarok kedvenc használt autói

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Erős mínuszba taszította a használt autók importját az év közben elgyengült forint, a járvány pedig hónapokon át korlátozta az utazó nepperek munkáját. Változott a legnépszerűbb modellek és márkák sorrendje is, a Vezess ebben a cikkben közli a friss toplistákat.

Megvan a 2021-es év madara

Cigánycsuk, kis őrgébics, sordély – melyikük lett a nyertes? Kattints erre a linkre, hogy megtudd.

Hózivatart is hozhat a délután

Az átvonuló hidegfront után országszerte felszakadozik a felhőzet. A délután megnövekvő gomolyfelhőkből északkeleten akár hózivatar is kialakulhat. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Keresés az oldalon