Irdatlan sok szennyvíziszapot raknának le az egri termálvölgyben

Startlap - Startlap
Az egész OKJ-s képzési rendszert felszámolják. Felvették a kamerák, ahogy a kecskeméti rendőrök visszarántják az öngyilkosjelölt férfit. A finn külügyminiszter egy laza mozdulattal pöckölte le országáról Kovács Zoltán zavaros vádjait. Hírösszefoglaló.

A Népjóléti bizottság elnöke szerint évi 200 ezer tonna szennyvíziszapot terveznek leraki az egri borvidék közepén

A népjóléti bizottság szocialista elnöke, Korózs Lajos csütörtöki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy egy cég az egri borvidék közepén, az egri termálvölgyben tervez elhelyezni évi 200 ezer tonna szennyvíziszapot, valamint állati hulladékot. Kovács szerint Európa pöcegödrévé teszik Magyarországot, és Indiát emlegette, amelyet az 1970-es, 1980-as években hulladéklerakónak használtak a fejlett országok. Az ügy részleteit ide kattintva olvashatod el.

A választható szakmák drasztikus csökkentése helyett az egész OKJ-s képzési rendszert felszámolják

Korábban még arról szóltak a hírek, hogy drasztikusan csökkentik az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) keretein belül választható szakmák számát, most azonban Pölöskei Gáborné, a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár arról nyilatkozott: az egész OKJ-s rendszert megszüntetik, és egy teljesen új szisztémát alakítanak ki helyette. 

Születésnapján akart végezni magával a férfi, a térfigyelő kamerék felvették, ahogy a kecskeméti rendőrök visszarántják a tető széléről

Forrás: RTL Klub

A tűzoltók segítségével egy trükkel hoztak le szombaton egy bevásárlóközpont tetejéről a rendőrök egy férfit, aki a születésnapján akart a mélybe ugrani. Az akciót a térfigyelő kamerák is rögzítették, a felvételt a következő cikkben találod, ahol azt is megtudhatod, miként sikerült megakadályozni az öngyilkosságot.

A finn külügyminiszter egy laza mozdulattal pöckölte le országáról Kovács Zoltán zavaros vádjait 

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár angol nyelvű blogján érvelt amellett, hogy Finnország valójában nem a “jogállamiság bajnoka”. Erre azután került sor, hogy az EU soros elnökségét betöltö finnek jelezték: az uniós források kiosztását a jogállamiság betartásához kötnék. A finn külügyminiszter, Ville Cantell igen frappáns replikával állt elő, amelyet a következő cikkből ismerhetsz meg.

Mennyi adót fogunk fizetni jövőre, és mire lesz ez elég?

Az alábbi írásban megvizsgálták a nemrég elfogadott 2020-as költségvetést, hogy kiderüljön: mennyi pénzt fordít az ország nyugdíjra és egészségügyre, mennyi lesz az államadósság, mennyi babaváró hitelt vesz fel a lakosság, illetve erre az egészre miből teremtik meg a fedezetet.

Iszonyú tempóban irtják az Amazonas-medence élővilágát, a brazil elnök inkább az ország hírnevén hisztériázik

Fotó: Per-Anders Pettersson/Getty Images

A brazil űrkutatási ügynökség legutóbbi jelentésében arról számolt be a műholdas adatok előzetes elemzése alapján, hogy félelmetesen durván gyorsul az országban az erdőirtások üteme. Júliusban például egész pontosan 68 százalékkal több erdő pusztult el, mint az előző év azonos időszakában. Jair Bolsonaro brazil elnök megtalálta az ügy lényegét: azon hisztizik, hogy ez árt az ország hírnevének. 

Az AIDS elleni oltóanyag már nem csupán egy szép álom

Az elmúlt évek kutatásainak eredményeként nem is olyan sokára megkezdődhetnek a klinikai vizsgálatok egy biztonságos és hatékony HIV elleni vakcinával. Mindez az emberszabású majmok között terjedő SIV fertőzéssel folytatott kísérleteknek köszönhető.

A hét közepén újra beköszönt a kánikula

A vasárnap átvonult hidegfront után keddig még kevésbé meleg levegő áramlik hazánk területe fölé, de szerdától ismét megindul a melegedés. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

Brit hírszerzés: szétesett az orosz katonai parancsnokság