Kiemelt Hírek 2021. május 17.

Intim részletek láttak napvilágot a Borkai-orgiáról: egy nap alatt elfogyott az összes óvszer a hajón

Startlap Kiemelt Hírek 2021. május 17.
Hogy kerültek a hajóra a "hoszteszek", mi történt másnap, és hogyan csúszott ki az irányítás Borkai Zsolték kezéből? A hírhedt adriai nyaralás eddig ismeretlen részleteit rekonstruálták tanúvallomások alapján. Reggeli hírösszefoglaló.

Intim részletek láttak napvilágot a Borkai-orgiáról: egy nap alatt elfogyott az összes óvszer a hajón

Kik szervezték a három évvel ezelőtti jachtos szexbulit, hogy kerültek a hajóra a “hoszteszek”, mi történt másnap, és hogyan csúszott ki az irányítás Borkai Zsolték kezéből? A korábbi győri polgármester hírhedt adriai nyaralásának eddig ismeretlen részleteit rekonstruálták tanúvallomások alapján. Bővebben.

Fideszes polgármesterek is kiakadtak az önkormányzati lakások kényszereladásától, ezermilliárdos vagyon a tét

A jövőre az I. és az V. kerületet magában foglaló választókerületben induló Böröcz László fideszes képviselő a teljes önkormányzati bérlakásszektorra kiterjesztette az eredetileg a budai Várban található műemlék ingatlanokban élő bérlők érdekében született javaslatát, mely szerint az önkormányzati lakásokat 15-30 százalék kedvezménnyel vásárolhatnák meg lakóik. A hatalmas kedvezmény az ezermilliárd forint értékű vagyontömeg ugyanilyen mértékű csökkenését okozná, ráadásul lakhatási problémákhoz vezethet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Orbán Győző 800 milliót kereshetett az egyik családi cég eladásával

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem került túl messze a miniszterelnök családjától a kifejezetten nyereséges, 13 évvel ezelőtt alapított vállalkozás. Az ügylethez szükséges százmilliókat Mészáros Lőrinc bankja biztosította. Bővebben.

Anglia hétfőn nyit, de a magyarokra továbbra is karantén vár

A hétfőn életbe lépett új szabályok az elmúlt 5 hónap legszélesebb körű enyhítését jelentik. Hiába azonban a szigetországon belüli jelentős lazítások, a határátlépés tizenkét országot leszámítva problémás maradt. Részletek itt.

Meglepő fordulatok jöhetnek a Dunaferr ügyében

Hónapok óta megy a harc a ISD Dunaferr Zrt. vezetéséért, ami az amúgy szárnyaló acélipar idején takarékra nyomja a termelést a vasműben. Létkérdés lenne a közgyűlés megtartása, ugyanis a törvényes működés feltételei nincsenek meg, a cégbíróság a társaság kényszertörlését is elrendelheti. Mindeközben egymásnak ellentmondó közleményeket dobnak be a két oldal képviselői, ezért a cégbíróság illetékes szerveihez fordultak az ügy tisztázása érdekében. A Győri Ítélőtábla válaszaiból meglepő dolgokra derült fény. Bővebben.

Miért nem ér túl sokat a klímaváltozás ellen, ha szelektíven gyűjtjük a hulladékot?

Egy felmérés szerint a magyarok 54 százaléka állította, hogy személyesen tesz a klímaváltozás ellen, és példaként magasan a legtöbben a szelektív hulladékgyűjtést említették. Ismert magyar emberek nyilatkozatai, újságcikkek tucatjai ugyanezt a megállapítást erősítik. A gond csak az, hogy valójában negyven másik tevékenység előzi meg a hasznossági sorban a tejes dobozok akkurátus szétválogatását, ami igazából a felmelegedés szempontjából nem sokat ér. További információkért katt ide.

Meghalt Szeremley Huba 

Az ország egykori egyik leggazdagabb embere, aki 2015-ben szinte teljesen elvesztette vagyonát, 81 éves volt. Szeremley Huba életéről ebben a cikkben olvashatsz.

Több száz milliónyi vagyont szereztek vissza a hajdú-bihari drogmaffiától

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ által lebuktatott kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet három tagja rendkívüli módon meggazdagodott a tevékenységéből. Az így felhalmozott vagyonelemek mellett 250 millió forintnyi kábítószert is lefoglalt a rendőrség. Fotó, videó és további részletek itt.

Mikor áll el az eső?

Fotó: Fox Photos/Getty Images

A Dunántúlról hétfő délután távozik az éjszakára érkezett ciklon, itt legfeljebb futó záporokra számíthatunk ezután, az ország többi részén ugyanakkor más a helyzet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon