Íme, a pásztói csecsemőgyilkos nő vallomása - videó a letartóztatásról

Előzetes letartóztatásba helyezték a nőt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-01-12 12:11

Szótlanul, hozzátartozók nélkül, egymaga ülte végig előzetes letartóztatását H. Mónika, az ítélethozatalra ugyanis egyetlen rokona sem ment el – írja a Bors.

Az asszony most nem beszélt, korábban viszont már tett vallomást. Akkor azt állította: bár valóban életképes gyermeket szült, a lefejezést nem ő követte el. Megerősítette azt is, hogy senki, még legközelebbi rokonai sem tudták, hogy terhes.

A bíróság pénteken rendelte el annak a 34 éves pásztói nőnek az előzetes letartóztatását, aki megölte újszülött gyermekét – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nágel Tamás elmondta: a nő, akit január 10-én elfogtak és őrizetbe vettek, elismerte a bűncselekmény elkövetését. Emberölés bűntett miatt folytatnak ellene eljárást.

Bóna Gyula főügyész az MTI-vel közölte: a gyanú szerint a nő 2018 első napjaiban életképes, legalább 37 hetes terhességből származó gyermeket szült Pásztón, majd az újszülött csecsemő életét kioltotta.

A gyermek fejét kedden egy kutya találta meg. Az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a csecsemő élve született. A fej és a nyak több részén sérüléseket, valamint elmozdulásos koponyacsonttörést is észleltek a vizsgálat során.

A főügyész hozzátette: az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel – a büntetés nagysága, a kiszabható tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés miatt – magalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, és a tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével vagy megsemmisítésével megnehezítené a bizonyítási eljárást.

 

Forrás: MTI/Bors

Fotó: Police.hu

Címkék:

gyilkosság Pásztó

Mai nap hírei

Ismét kétezer felett a hazánkban újonnan azonosított fertőzöttek száma

demokrata.hu5 órája

Ismét nagyot esik a benzin ára

agroinform.hu6 órája

Kandász Andrea közel 20 kilót fogyott - Eszméletlen alakja van

femcafe.hu7 órája

Vak volt ezidáig? Harry herceg állítja, Meghan a mély tudatlanságból rángatta ki őt

joy.hu9 órája

Menő okosóra 15 ezer forintért? Miért is ne?

digitalhungary.hu9 órája

Vizet találtak a Hold napsütötte oldalán

szimpatika.hu18 órája

A Barcelona búcsúzó elnöke ledobta az atombombát az európai focira

eurosport.hosszabbitas.hu19 órája

Kövér László bejelentkezett A Szolgálólány meséje szereplőjének

konyvesmagazin.hu20 órája