Kiemelt Hírek 2019. augusztus 13.

Íme a magyar falu, ahol majdnem minden 10. lakosra jut egy ittas vezetés

Startlap Kiemelt Hírek 2019. augusztus 13.
Mi történt azzal az irdatlan sok pénzzel, amiből szuperállampapírt vettünk? Egy hároméves gyereket és egy terhes nőt is halálra gázolt az ittas román, aki Facebook-közvetítést adott a száguldozásról. Vlagyimir Putyint feljelentették sisak nélküli motorozásért. Hírösszefoglaló.

Mutatjuk, melyik az a magyar település, ahol majdnem minden 10. lakosra jut egy ittas vezetés. Miért éppen itt ilyen riasztó a statisztika?

A 24.hu az Országos Rendőr-főkapitányságtól kikért adatok alapján megnézte, hogy a lakosok számára vetítve az ország mely részén bukik le a legtöbb ittas vezető. Az eredmény több mint különös: egy kis falu az a hely, ahol az egy főre jutó ittas vezetések száma a legnagyobb. Vajon miért? Ebben a cikkben próbálják megtalálni a magyarázatot a statisztikára, továbbá bemutatják, hogy a fővárosban és vidéken hol vezetnek a legtöbben alkoholos állapotban.

Mi történt azzal az irdatlan sok pénzzel, amiből szuperállampapírt vettünk?

1400 milliárd forint: ennyi pénzért értékesítettek Magyar Állampapír Pluszt július végéig. De az összeg szinte nem is látszik a kormányzat jegybanknál elhelyezett betétében.

Egy hároméves gyereket és egy terhes nőt is halálra gázolt az ittas román, aki Facebook-közvetítést adott a száguldozásról

Őrizetbe vettek Romániában egy 39 éves gépkocsivezetőt, aki egy idős nőt, egy hároméves gyermeket és egy várandós anyukát gázolt halálra vasárnap délután. A sofőr élőben közvetítette a Facebookon, ahogy száguldozott. Az alábbi cikkből megtudhatod, hogyan történt a baleset, valamint egy részletet is megnézhetsz a videóból.

Vlagyimir Putyint feljelentették sisak nélküli motorozásért

Orosz hírügynökségek közlése szerint feljelentették Vlagyimir Putyint, amiért Szevasztopolban sisak nélkül motorozott az Éjjeli Farkasok motoros csoport tagjaivalNem először bírálják Putyint a közlekedési szabályok megsértése miatt, és legutóbb nem az elnök húzta a rövidebbet, hanem az, aki jelezte a szabálytalanságát.

Fotó: Sasha Mordovets/Getty Images

Mi történt akkor, és mi történt most? Kik azok, akik sürgetik a felelősségre vonását? Milyen büntetésre számíthat Putyin?

100 millió forintnyi droggal érkezett a Szigetre a két holland fiatal

A napokban vettek őrizetbe egy 21 és egy 22 éves holland fiatalt, akik a sátrukból árultak kábítószert a Sziget Fesztiválon. A rendőrök már a sátorban és a csomagmegőrző széfjükben is meggyőző mennyiségű drogot találtak, most azonban már tudjuk, hogy a két férfi ennél jóval több anyagot rejtegetett. Ha érdekel, hogyan bukkantak rá a rendőrök a többi kábítószerre, és mit találtak pontosan, akkor erre a linkre kattints, ahol egy videót is találsz az akcióról.

“A Hableány kapitánya sem érzékelte a veszélyhelyzet kialakulását” – érdekes részletek derültek ki a tragédiáról a szakértői jelentésből

A Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát kísérik a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság Nyomozási Bírói Csoport Fő utcai épületének folyosóján 2019. július 31-én. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A hvg.hu birtokába került az a jelentés, amelyet a rendőrség felkérésére hajózási szakértők készítettek a május végén történt dunai hajóbalesetről. Ebben arról írnak, hogy a Hableány kapitánya nem próbálta meg elkerülni az ütközést, mert nem számított rá, valamint arról, hogy a két hajó nem kommunikált egymással a baleset előtt. Ezen kívül szó esik a szervezetlen mentésről, hogy miért nem volt a Hableányon radar, illetve a helyszínen lévő másik Viking hajó kapitányának szerepéről. További részletekért ide kattints

Járókelők levideózták és lefegyverezték Sydneyben az Allah akbart kiáltozó késes ámokfutót

Egy nőt súlyosan megsebesített egy hotelben, és többeket megpróbált megkéselni Sydneyben egy férfi, akit a járókelők fékeztek meg, és minderről több felvételt is készítettek. Az incidens részleteit és a videókat itt találod.

Este kiadós esőzés kezdődik

Hajnalban elérte egy hidegfront Magyarország nyugati határait, amelynek következtében kedden az esti óráktól több helyen komoly csapadékra számíthatunk.

Keresés az oldalon