Kiemelt Hírek 2020. augusztus 17.

Így változik a közlekedés rendje a hosszú hétvégén

Startlap Kiemelt Hírek 2020. augusztus 17.
A módosítások nem csak az augusztus 20-i ünneppel kezdődő négynapos szünetet, de a hónap utolsó hétvégéjét is érintik. Reggeli hírösszefoglaló.

Így változik a közlekedés rendje a hosszú hétvégén

A MÁV közleményben értesítette az utasokat a módosításokról. Mivel az augusztus 20-i ünnepet követően munkanap-áthelyezés is lesz, a változások az augusztus 29-i hétvégét is érintik. Bővebben.

Megfertőződött a bácsalmási Járóbeteg Szakellátó vezetője

A dél-alföldi városban az orvos az egyetlen koronavírusos. Arról, hogyan kaphatta el a betegséget, ellentétes információk hangzottak el. Az esetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Tízezren szeretnének pótfelvételin bejutni a felsőoktatásba

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint a már felvételt nyert 68 ezer diák mellett további mintegy 10 ezer fiatal jelentkezett pótfelvételire a szeptemberben induló képzésekre. A legtöbben pedagógusok akarnak lenni, és az egyik vidéki egyetem a legnépszerűbb. Arról, milyen képzésekre jelentkeztek a diákok, és miért volt különleges az idei pótfelvételi, erre a linkre kattintva olvashatsz.

Videón, ahogy Novák Előd egy tűzoltólétrával leszedi a szivárványos zászlót a városházáról, majd elrohan a rendőrök elől

Novák Előd alelnök, felesége, Dúró Dóra elnökhelyettes, és Toroczkai László polgármester, a mozgalom elnöke a Mi Hazánk Mozgalom első kongresszusán az ásotthalmi sportcsarnokban 2019. július 13-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szerint provokáció történt, amikor Karácsony Gergely főpolgármester kitűzette az LMBTQ közösség lobogóját. A IX. kerületi városháza épületén lévő szivárványos zászlót is letépték. Bővebben.

Új módszert vetettek be a termékbemutatós csalók, de hiába

Hiába szigorodnak a jogszabályok, a szélhámosok alkalmazkodnak hozzá. Épp ezért fontos a Kúria mostani ítélete egy felülvizsgálatot kérő cég ellen, amely orvosi vizsgálatnak álcázott termékbemutatóval vett rá időseket étrend-kiegészítők vásárlására. A döntésről és az egészségügyi szűrésnek beállított árubemutatókról itt írnak.

A japán gazdaság sem bírja tovább

Rekordméretű visszaesést könyveltek a pandémia miatt a világ harmadik legnagyobb gazdaságában 2020 második negyedévében. Pontos számok és további részletek ebben a cikkben olvashatók.

Macron: Az Európai Uniónak továbbra is aktívan támogatnia kell azt a több százezer embert, aki békésen tüntet Fehéroroszországban

Emmanuel Macron francia elnök kiállt Aljakszandr Lukasenka ellen, Olaf Scholz német alkancellár óva intette a fehérorosz diktátort a katonai beavatkozástól. Ha érdekel, hogyan, akkor ezt a cikket olvasd el.

A koronavírus miatt csúszik az új-zélandi elnökválasztás

Jacinda Ardern sajtótájékoztatót tart 2020. május 5-én. (Fotó: Hagen Hopkins/Getty Images)

Jacinda Ardern miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy mivel kitört a koronavírus-járvány második hulláma, szeptember 19-én nem lesz voksolás. További információkért kattints ide.

Az amerikai képviselők szembeszállnak Trumppal, hogy ne tudja bedönteni a levélszavazást a posta kivéreztetésével

Donald Trump nemrég kinevezte az amerikai posta (USPS) élére Louis DeJoyt, aki sok helyen még a postaládákat is leszereltette spórolás címén, és amúgy több millió dollárnyi részvénye van az állami postával rivális cégekben. A demokrata párti képviselők szervezkedni kezdtek. Mindeközben az elnök tanácsadója azt hangoztatja, a USPS nem áll készen egy tömeges levélszavazásra. Részletek itt.

Pár napig marad a változékony időjárás

Több helyen várható záporok, zivatarok kialakulása.  A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon