Így választja szét a Tesco az idős és a fiatal vásárlókat az üzleteiben

A kijárási korlátozás új vásárlási szabályokat is hozott Magyarországon. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-28 18:56

Illusztráció (Joe Giddens/PA Images via Getty Images)

Március 28-ától új vásárlási szabályok léptek életbe Magyarország valamennyi üzletében

Az úgynevezett bevásárlási sávoknak az a lényege, hogy az újkoronavírus-járvány szempontjából legveszélyeztetettebb korosztály, vagyis a 65 évesnél idősebbek és a fiatalabbak kizárólag különböző idősávokban tartózkodhatnak a boltokban. A Tesco beszámolt az első nap tapasztalatairól, és arról is, milyen módszerekkel bonyolítják le a vásárlócseréket. Ha érdekel, ezt a cikket olvasd el.

343-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb beteg. A további részletekért ide kattints.

Kijárási korlátozás: eddig kifejezetten fegyelmezettek a magyarok

Az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján arról számoltak be többek között, hogy az emberek igyekeznek betartani a mától életbe lépett kijárási korlátozás előírásait. Ha érdekel, mi hangzott el ezen kívül a sajtóeseményen, ebből a cikkből megtudhatod.

Visszatért az élet Vuhanba – videón a részben megnyílt város

Getty Images

Több mint két hónapos teljes elszigeteltség után március 28-án részben megnyitották Vuhant, ahonnan a koronavírus elindult világhódító útjára. Ebben a cikkbenfotókat és egy videót is találsz a lassanként újraéledő kínai városról.

Akár kétszázezer magyar is elveszítheti a munkáját a koronavírus miatt

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke szerint korábban nem tapasztalt jelenség figyelhető meg a munkaerőpiacon a koronavírus okozta a válság miatt. Ha érdekel, mi ez a jelenség, erre a linkre kattints.

Már több mint ezer halottja van a járványnak Nagy-Britanniában

Egy nap alatt 260-nal emelkedett az áldozatok száma, lebetegedett a tiszti főorvos is, gőzerővel tesztelnek a britek. A további részletekért ide kattints.

Ebben a cikkben pedig arról írnak, hogy a britek egy vitatott elméletre alapozták a hajmeresztő védekezési tervüket.

Jelentősen lassult a koronavírus terjedése Németországban

Németországban átlépte az 50 ezres határt az új típusú koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma. A növekedési ütem jelentősen süllyedt az utóbbi napok 10 százalék feletti átlagához képest, amiben szerepe lehet a március közepe óta bevezetett járványlassító intézkedéseknek. Részletek ebben a cikkben

Az üres Szent Péter téren imádkozott a pápa a járvány megállításáért

Sötétséget és félelmet teremtő viharhoz hasonlította az új koronavírus-fertőzést Ferenc pápa a teljesen üres szent Péter téren mondott imáját kísérő beszédében pénteken. Ebben a cikkbenkét hidegrázós fotót is megtekinthetsz az eseményről.

Különleges óraátállítás jöhet vasárnap

Getty Images

Vasárnap óraátállítás, 2-ről 3-ra tekerjük a mutatót. Ha hazánk a téli időszámítást fogja bevezetni, ez lesz az utolsó, hogy előre tekertünk – amennyiben viszont a nyárit, úgy jövő márciusban lesz még egy körünk. 

Pataki Zita felelősebb hozzáállást vár Káslertől lombikügyben

Pénteken írta meg a 24.hu, hogy az Emmi-t vezető miniszter a járványügyi veszélyhelyzet ellenére elrendelte a lombikbébi-kezelések folytatását. Pataki Zita ezek után nyílt levelet írt Kásler Miklósnak, amelynek tartalmát ez a cikk közli.

Újabb fagyok fenyegetik az ébredő természetet

Markáns hidegfront vet véget a hétvégi melegnek, jelentős lehűlés várható a jövő hét elején. Nagy területen visszatérnek az éjszakai fagyok is. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu11 órája

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu12 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu19 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája