Így szabadult meg Erzsébet a devizahitelétől, és kezdett teljesen új életet - bámulatos történet

Startlap - Startlap
Rengeteg pénzt veszítettek, de most már legalább új életet tudnak kezdeni.

Számos család életét tette tönkre a devizahitel. A sokszinuvidek.24.hu egy családanyával készített interjút, aki ki tudott szállni az ördögi körből, és új életet kezdett.

Erzsébet története 2013-ban kezdődött. Egyre nehezebben tudta fizetni hiteltartozását, így arra kényszerült, hogy a bank által 28 millió forintra becsült családi házukat 18 millió forintért továbbadja. Ebből kifizette 9 milliós tartozását a banknak, majd három kiskorú gyermekével a maradék 9 millió forinttal kellett tovább indulnia.

A család Törökbálinton vásárolt egy romos házat, amelyet lebontottak, és egyetlen nyár alatt felhúztak helyére egy újat a saját kezükkel.

Abban az időben sátorban aludtak, bográcsban főztek és a közeli bevásárlóközpontban tisztálkodtak.

Végül őszre elkészült az 52 négyzetméteres ház, amelyben víz és villany is van, gáz viszont nem – ezt légfűtésű tömegkályhával, télen villanyfűtéssel pótolják.

A ház kis mérete ellenére a kert óriási: 1000 négyzetméterén gyümölcsfák és veteményesek vonulnak végig. Erzsébet elmondása szerint a család úgy érzi, újra otthonra talált és a sok nehézség után végre elkezdhet az önmegvalósítással foglalkozni.

Történetük népmesébe illő példa arra, hogy a lehetetlennek tűnő helyzetekből is van kiút – hozzávetőlegesen 12 millió forintot költöttek összesen egy új élet kialakítására, amely ma szerető otthont ad négyüknek.

Ez is érdekelhet

képcím

Úgy tudni, Orbán Viktor mégsem lesz ott a magyarok Eb-meccsén...

képcím

Christian Eriksennek ilyen szép családja van

képcím

Kilövettem a gyerek fülét, rossz anya vagyok?