Így reagáltak Orbánék Strache bukására

Startlap - Startlap
Frans Timmermans Orbánt Putyin csodálójának nevezte a szocialisták kampányeseményén, a DK népszerűsége elképzelhetetlen szintet ért el, a nagykőrösi iskolaigazgató lelkesen hálálkodott Orbán Viktornak a támogatásért, amit valójában az EU-tól kapott. Hírösszefoglaló.

Fél nappal a botrány kirobbanása után lemondott az osztrák alkancellár, a magyar kormány reagált

Sebastian Kurz osztrák kancellár rögtön elfogadta Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnökének lemondását, amit az alkancellár fél nappal azután nyújtott be, hogy nyilvánosságra került egy roppant kellemetlen felvétel. A 2017-es videón – amely pár hónappal azelőtt készült, hogy Strache az alkancellári székbe került – egy szőke nő és pár pohár ital társaságában az osztrák politikus arról beszél, mire lenne hajlandó az alkancellárságért. Strache Orbán Viktort is emlegeti a kiszivárgott felvételen. Arról, miket mondott Strache, itt találod a részleteketa videóval együtt, ebből a cikkbőlpedig kiderül, hogyan reagált az ügyre a magyar kormány.

Frans Timmermans szerint sok millió európai érez együtt Magyarországgal

Az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje szombaton részt vett az MSZP európai parlamenti kampányrendezvényén, ahol célkitűtzései kifejtése és a keresztény értékek mellett Orbán Viktorról és “barátairól” is beszélt. Timmermans keményen nekiment a magyar miniszterelnöknek, akit Putyin csodálójának nevezett.

A DK népszerűsége elérte a lehetetlent

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szombat reggel a köztévében arról beszélt: korábban elképzelhetetlen támogatottságot ért el a DK, amelynek jó esélye van megelőzni nagy riválisát az EP-választáson. Hogy pontosan mire gondolt a szakértő, innen kiderül. Ugyanitt azt is elolvashatod, mit jósol még Deák májusra.

A nagykőrösi gimnázium 225 milliót kapott az EU-tól, de az igazgató csak Orbán Viktornak hálálkodott, nagyon lelkesen

A nagykörösi Arany János Református Gimnázium 300 milliós támogatást kapott épületenergetikai fejlesztésre. A pénz 85 százalékát, 225 millió forintot az európai adófizetők ajándékozták Magyarországnak. Ennek ellenére az intézmény igazgatója, Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea az iskola hivatalos Facebook-oldalán az EU-nak egyáltalán nem köszön semmit, Orbán Viktort azonban hálától csöpögő szívvel szólítja meg. Az igazgatónő posztjáért ide kattints.

Miért zárt be az elmúlt 5 évben 14 ezer magyar kisbolt?

A statisztikák szerint csak a tavalyi évben 3 ezer üzlettel lett kevesebb Magyarországon, aminek a kisboltok és a kistelepülések látják kárát. A kormány nem véletlenül szigorítja a plázastop szabályokat a rendelkezés 2012-es bevezetése óta. Vajon mik lehetnek a kis üzletek versenyhátrának a legfőbb okai?

Bolgár halálkaravánt fotóztak Hegyeshalomnál

Magyarország felkerült az új selyemútra, ahol tevék helyett rozoga Ford Transitok, Volkswagen Transporterek és rogyásig pakolt trélerek szállítják az árut, miközben halálos veszélybe sodorják a többi közlekedőt. Ezúttal egy bolgár rendszámú csodát fotóztak, ami gyakorlatilag felér egy karavánnal, annyi mindent pakoltak egymás után, illetve egymásra. A következő cikkben a félelmetes bolgár versenyző mellett egy hajmeresztő furgonról is találsz videót

Alabama után Missouriban is megszavazták az elképesztően szigorú abortusztörvényt

Az elmúlt hónapokban több amerikai tagállamban is elfogadtak abortuszt korlátozó törvényeket, a hét elején Alabamában azonban sokkal tovább mentek ennél, most pedig Missouriban is követték a példájukat. Az új rendelkezés nem tesz különbséget az erőszakból, vagy vérfertőzésből született magzatok esetében sem.

Fotó: Alex Wong/Getty Images

A törvény értelmében nem az anyákat, hanemaz orvosokat büntetnék az illegális abortuszért, őket viszont nagyon durván. Az elemzők szerint az abortuszellenes konzervatívak nem akarnak megállni itt, és pont kapóra fog nekik jönni, ha a bíróságon megtámadják az új törvényeket.

Ez is érdekelhet

képcím

Új rendelet jelent meg az adóvisszatérítésről

képcím

Csirkehiány lehet a boltokban a szakmai szervezet szerint

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról