Így búcsúzunk a Hableány magyar áldozataitól

Startlap - Startlap
Megszavazták az MTA szétveréséről szóló törvényjavaslatot, új elnöke van az Európai Parlamentnek, volt tévébemondó rabolt bankot Bugyin és Üllőn. Heti hírösszefoglaló.

Kéréssel fordultak a szervezők a gyászszertartás résztvevőihez

Jövő pénteken, vagyis július tizenkettedikén vesznek végső búcsút a dunai hajókatasztrófában elsüllyedt Hableány két magyar halálos áldozatától, a jármű kapitányától és matrózától. Aki jelen lenne a szertartáson, ebben a cikkben elolvashatja, mit kérnek a szervezők a résztvevőktől.

Szombatra megtörtént az azonosítás, így minden kétséget kizáróan az eddig eltűntként keresett nő a 2019. május 29-én történt dunai hajóbaleset áldozata. Még egy eltűnt dél-koreai utast keresnek. Részletek ebben a cikkben.

Megszavazták az MTA szétveréséről szóló törvényjavaslatot

MTI/Mónus Márton

Kedden megszavazta a parlament a Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által beterjesztett, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) átalakítására vonatkozó törvényjavaslatot. De mit jelent ez az Akadémiára nézve? Miért akarta mindezt Palkovics, és mi az álláspontja az Akadémia dolgozóinak? A válaszokért ide kattins.

Megvan az Európai Parlament új elnöke, aki majdnem Dobrev Klára lett

Kétszer kellett szavazni, de végül sikerült megválasztani az Európai Parlament új elnökét. Mindeközben arra is fény derült, hogy Dobrev Klára a második legerősebb jelölt volt a pozícióra. A következő cikkben elárulják új EP-elnök személyét, illetve részletesen beszámolnak arról, miként maradt alul Dobrev.

Milliárdokat vettek ki a nyugdíjvagyont kezelő cégből

iStock

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nemcsak az adózott nyereséget vette ki, hanem teljesen megcsapolta az egykori nyugdíjvagyon kezelésére és befektetésére alapított Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt.-t. Minderről részletesen a következő cikkben írnak.

Olyan strand épült Budapesten 5 nap alatt, amilyen már 40 éve nem volt, és már nagyon hiányzott a városlakóknak

Múlt szombaton a Római-parton a Város és Folyó Egyesület (Valyo) és a Fák a Rómain Civil csoport közös szervezésében megvalósult egynapos teszt-fürdőzése egyértelműen bebizonyította, hogy a fővárosiak nagyon szeretnék szorosabbra fűzni a kapcsolatukat a folyóval, és ingyen strandra is nagy szükség volna. A helyszín az a partszakasz volt, amelyen az óbudai önkormányzat nemrégiben hozott döntése alapján jövőre hivatalos szabadstrand épül. Ha érdekel, mi kell ahhoz, hogy a folyópartból strand legyen, hányan vettek részt az eseményen, valamint miért tilos még mindig a fürdőzés, amikor a vízminőség már nem indokolja ezt, kattints az alábbi cikkre.

Megpróbálták eltussolni, hogy fajtalankodásba fulladt a honvédiskolában a lekötözős “játék”

Egyszerre fejlődhet jellem, erkölcs és fizikum

– hirdeti a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola jelmondata, amelyről egy júniusi cikkben azt írták: a “debreceni példa jól mutatja, hogy nagy szükség és igény van a honvédelmi nevelésre a fiatalok körében”. Az írás megjelenése utáni napon tartott tanévzárón maga Benkő Tibor honvédelmi miniszter szónokolt a “hazafias, elkötelezett fiatalokról”. A Hvg.hu szerint ekkor már a tanárok, a diákok és a minisztérium is tudhatott róla, hogy az intézmény falai között a fiatalkorú diákok lekötözős “játéka” szexuális abúzusba fulladtEbből a cikkből megtudhatod, pontosan mit is csinálhattak a diákok, hogyan fajulhatott ide a furcsa játék, miként reagáltak az illetékesek az ügyre, illetve hogy próbálhatták eltussolni a történteket.

Egy volt tévébemondó rabolt bankot Bugyin és Üllőn

iStock (illusztráció)

P. Roland június 18-án Üllőn, július 1-jén pedig Bugyin rabolt ki egy bankot, azonban a rendőröknek sikerült elkapniuk. P. Roland nem a pénzintézetek biztonsági kamerái előtt szerepelt először: korábban egy esti hírműsor arca volt. A részletekről ebből a cikkből tudhatsz meg mindent.

Fordulat a nyolchetes gyermekük megölésével vádolt oltásellenes szülők ügyében

A szakértők és tanúk utolsó meghallgatásával csütörtökön a végéhez ért a Budapest Környéki Törvényszéken a bizonyítási eljárás az oltásellenesként elhíresült L. Csaba és Ada büntetőperében. A vádirat szerint a szülők nem adták be a gyermeküknek a létfontosságú K-vitamint, amikor rosszul lett, nem hívtak orvost, majd később akadályozták a kisfiú ellátását. A nyolchetes Endre agyvérzésben hunyt el. A mostani tárgyaláson jelentős, drámai megállapításokra jutottak. A részletekért ide kattints.

Ez is érdekelhet

képcím

Nem a szokott időben érkeznek a nyugdíjak

képcím

Népszámlálás: nagyot zuhant Magyarország népessége

képcím

4,6 százalékkal nőtt 2022-ben a magyar gazdaság