Idén is trolibuszon utazik a Mikulás és a krampuszok: már jár a BKK egyedülálló, karácsonyi trolija

10 ezer LED-izzó gondoskodik arról, hogy még a Grincs se téveszthesse el a Télapó alternatív szánját, amit rénszarvasok helyett áramszedő húz. Sőt, a rászoruló gyerekeken is segíthetsz, ha te is ezen a járaton utazol.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-06 18:33

Fotó: BKK

Idén is közlekedik a BKK különleges, ünnepi Mikulástrolija Budapesten: december 5. és 19. között mindennap jár a feldíszített, környezetkímélő és akadálymentesített Solaris–Škoda. A trolin együtt utazhatsz a Mikulással és a krampuszaival, akik az utasok ajándékkal megtöltött cipősdobozait eljuttatják a rászoluró gyerkeknek – olvasható a BKK Facebook-oldalán

A Mikulástrolit mintegy 10.000 alacsony fogyasztású LED-izzóból összerállított fényfüzérbe öltöztették, plusz egy egyedi belső dekorációt is kapott. Hétfőn és kedden a 83-as, szerdán a 70-es, csütörtökön a 80A, pénteken a 72-es, szombaton és vasárnap pedig a 75-ös troli vonalán közlekedik a fényárban úszó karácsonyi járat.

A belvárosi szakaszokon áramszedője nélkül, önjáró üzemben a 70-es, a 72-es és a 83-as troli a Deák Ferenc tér M-et, míg a 75-ös és a 80A-s a Blaha Lujza teret is érinti. Munkanapokon 16:00-tól és 21:30-ig, hétvégén, valamint a december 15-i, szombati munkanapon 11:00 és 21:30 között lehet felszállni a Mikulástrolira. 

 

 

Fotó: BKK

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat idén immár 15. alkalommal rendezi meg hagyományos cipősdoboz gyűjtő akcióját, amelyhez ebben az évben a BKK is csatlakozott. A kezdeményezés keretében cipősdoboznyi ajándékokat juttathatunk el Magyarország, illetve a határon túli magyarok lakta régiók legszegényebb gyerekeihez.

Ha te is szeretnél segíteni, nem kell mást tenned, csak összegyűjteni és becsomagolni az ajándékokat, és leadni a dobozt a Mikulástrolin – írja közleményében a közlekedési vállalat. A járaton a normál díjszabás érvényes, a menetrendről a https://bkk.hu/menetrendek/ oldalon olvasható bővebb tájékoztatás.

Hozzászólások

     
     

Mai nap hírei

„Úgy tettem, mintha naiv volnék, és nem tudnám, mi zajlik ebben a házban” – Modern kori rabszolgaság

wmn.hu|5 órája

Voltak elveink… Aztán lett gyerekünk – Nyomjad, anyukám! videópremier Senával

wmn.hu|7 órája

Többfelé éjszaka is kitartanak a vasárnapi zivatarok

kiderul.startlap.hu|11 órája

„Leéltem közben egy másik életet” – El Camino, az út

wmn.hu|14 órája

Felhőszakadásra, jégesőre figyelmeztetnek

kiderul.startlap.hu|15 órája

A svéd tini, aki többet ért el a klímaváltozásban, mint Leonardo DiCaprio

wmn.hu|17 órája

Mérséklődik a meleg a jövő héten

kiderul.startlap.hu|19 órája