Hóvihar volt a Bakonyban, Budapest egy részére is megérkezett a havazás

Startlap - Startlap
Fotókon mutatjuk a havas tájakat.

Szombaton este az ország nyugati részére intenzív havazással jelentkezett be a téli idő. A Bakonyban egyes helyeken 40 centiméter körüli hótorlaszok is kialakultak az erős széllökések következtében. Vas, Zala, Veszprém és Somogy megyékben fakidőlésekkel is találkoztak. Az Astromet oldalára komplett képgaléria került fel az éjszakai havazásról.

A havazás mellett az erős szél és a sok csapadék is gondot okozott, a tűzoltók segítségére volt szükség országszerte, fák dőltek ki, pincék teltek meg vízzel – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap reggel az MTI-vel. Viharkárokat jelentettek A Somogy megyei Inkéről, valamint Pécsről, Villánykövesdről. Pest megyében Pilisvörösváron és Versegen várták kidőlt fák miatt a tűzoltók segítségét. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Bodrogolasziban a 37-es főúton dőlt fa egy gépkocsira. Hajdú-Bihar megyében a csapadék okozott károkat. A károk elhárításán folyamatosan dolgoznak a tűzoltók – írták a közleményben.

Vasárnap reggel a Svábhegyi Csillagvizsgáló tette közzé Facebook-oldalán a hírt, miszerint Budapestre, legalábbis a 12. kerület egy részére is megérkezett a havazás. Míg az utóbbi napok országszerte esőzéssel teltek, úgy tűnik, mégis reménykedhetünk a fehér karácsonyban, az előrejelzések szerint ugyanis lehűlésre számíthatunk a jövő hét folyamán.

Kiemelt képünk forrása: Astromet

Ez is érdekelhet

képcím

Hóvihar és hurrikán tombolt egyszerre az USA-ban

képcím

Szabad Európa: Szijjártó külön kérésére kapott munkát...

képcím

444.hu: Megérkezett az Orbán család harmadik generációja a...