Horrorbaleset: forgalommal szemben haladt az M5-ösön, több halott

A Dorian hurrikán halad tovább, a Bahamákra már százával küldik a hullazsákokat. Az egész államigazgatásnak sikerült bevennie egy álhírt. Milliárdokat költenek a távozó polgármesterek busás végkielégítésére. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-09-06 08:47

Forgalommal szemben hajtott egy anya a gyermekével az M5-ösön, három ember a helyszínen meghalt

Péntekre virradó éjszaka három ember meghalt és hárman megsérültek egy balesetben az M5-ös autópályánegy sofőr miatt, aki a forgalommal szemben haladt. A tragikus esetről ebből a cikkből tájékozódhatsz bővebben.

A Bahamákra százával küldik a hullazsákokat, a Dorian hurrikán már Észak- és Dél-Karolinában tombol 

Felfoghatatlan mértékű pusztítást végzett a Bahamákon a Dorian hurrikán, amelyet a történelem egyik legerősebb atlanti-óceáni viharaként tartanak számon. A hivatalos adatok egyelőre még csak 23 halálos áldozatról szólnak, de a hatóságok szerint ez a szám a közelében sincs a valóságnak. Az égi jelenség okozta károkról erre a linkre kattinva találsz képekkel sűrűn tűzdelt beszámolót.

Fotó: Scott Olson/Getty Images

Mostanra a hurrikán az előrejelzéseknek megfelelően elérte Észak- és Dél-Karolina térségét. Az ottani helyzetről ebben a cikkben írnak bővebben.

Az egész államigazgatásnak sikerült bevennie egy hülye álhírt

Egy titokzatos pécsi alak lehet az a személy, aki gyakorlatilag a fél országot megviccelte nemrégiben, amikor Budapestet elárasztotta a trágyaszag. A média egy része, két kormányhivatal, és a Miniszterelnökség is tényként közölt a szag forrásáról egy olyan magyarázatot, amely a képzelet szüleménye. Ki lehet ez a régóta ismert tréfamester, és hogyan tudott mindenkit átverni? Nem volt nehéz dolga…

Milliárdokba fáj a költségvetésnek a távozó polgármesterek busás végkielégítése

A szép elveken túl egy sokkal praktikusabb dolog is motiválhatja az őszi önkormányzati választás jelöltjeit: a tét a havi több százezrestől az egymilliósig terjedő fizetés. És a bukott településvezetőket is igazán bőkezűen kompenzálják. A végkielégítések pontos összegéről, valamint arról, miként alakult az elmúlt években a polgármesterek bérezése, ide kattinva olvashatsz.

A kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet az ország biztonsága érdekében

A Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtöki közleménye szerint Magyarország biztonsága és határvédelme érdekében a kormány meghosszabbítja az ország egész területére elrendelt, tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Miért nem vagyunk biztonságban? Milyen speciális jogosítványokkal ruházza fel az intézkedés a rendvédelmi szerveket? Milyen dátummal határozták meg a válsághelyzetet? És mennyit költöttt az állam 2015 óta határvédelemre? Kattintás után megtudhatod.

Mégsem törölné el, de erősen átalakítaná a kormány az OKJ-s képzési rendszert

Júliusban még úgy tudtuk, jövőre teljesen megszűnik az OKJ-s képzési rendszer, a sajtó birtokába került kormányzati előterjesztés szerint azonban változott a koncepció. A részletekért itt folytasd az olvasást.

Nehéz eldönteni, hogy röhejes vagy szomorú az, ahogy kinézett a születésszám növeléséről szóló budapesti konferencia első sora 

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán tettek közzé egy fotót, amely a III. Budapesti Demográfiai Csúcson készült a résztvevők első soráról. A képen a Financial Times regionális tudósítója szúrt ki valami igazán mellbevágót, majd az észrevétele szélsebesen terjedni kezdett az interneten. A fotót itt nézegetheted.

Érdemes kétszer is átgondolni az autó szervizeltetését: iszonyú durvák a különbségek a hivatalos márkaszervizek óradíjai között

Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

Háromszoros árkülönbség is létezik ugyanazon autómárka hivatalos szervizeinek óradíjaiban, de az egyes márkák árai között még ennél nagyobb eltéréseket találni.

Pénteken érkezik az újabb hidegfront

Nyugat felől ismét egy hidegfront lép be hazánk területére, amelynek hatása már pénteken érezhető lesz az ország egyes részein, szombaton pedig már senki sem menekülhet a lehűlés elől. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

A Fradi a 92. percig tartotta magát, Morata fejesével fordított a Juventus

eurosport.hosszabbitas.hu9 órája

Először hoztak létre gyémántot hő nélkül

szimpatika.hu12 órája

Mit utálnak a férfiak a nőkön?

eletforma.hu15 órája

Lehullt a lepel Károly herceg legfurább dolgáról

joy.hu18 órája

Még egy ágazat, amit romba dönthet a koronavírus: jelentősen csökkent a kacsa- és libatermékek kereslete

agroinform.hu18 órája

Schmuck Erzsébet összeomlással és csőddel riogat

demokrata.hu19 órája

Új funkciót kap a Gmail

itbusiness.hu19 órája

Tényleg ez okozza az egyre több traktortüzet?

gepmax.hu19 órája