Honnan került elő a koronavírus? Feltárták az evolúciós történetét.

Startlap - Startlap
Az új kutatás megkérdőjelezi azokat az összeesküvés-elméleteket, amelyek szerint a Covid-19-betegséget okozó vírust laboratóriumban állították elő. Hírösszefoglaló.

Honnan került elő a koronavírus? Egyre tisztább a kép

Az embereket is fertőzni képes koronavírus évtizedeken át terjedhetett észrevétlenül egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amely feltárta a SARS-CoV-2 vírus evolúciós történetét. A részleteket itt találod.

Koronavírus: óriási különbségek lesznek a védőoltások között

A nagy gyógyszergyárak által fejlesztett vakcinák még csak tesztfázisban vannak, ám lassan körvonalazódik, hogy mennyit kérnek majd ezekért a gyártók. Az első hírek szerint elég nagy különbségek lehetnek. A pontos számokért ide kattints.

Orbán Viktor édesapja nem emel Mészáros Lőrinc bérleti díján, inkább viseli a veszteséget

Az ország legnagyobb taglétszámú golfközpontja tavaly cserélt gazdát, a Csányi-családtól Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző tulajdonába került az alcsútdobozi létesítmény. A helyzet tehát úgy néz ki, hogy Mészáros Lőrinc jó barátjának, a miniszterelnök édesapjának fizeti a bérleti díjat a golfpályákért. Ha érdekelnek az ügy részletei, és kíváncsi vagy, mekkora összegről van szó, olvasd el ezt a cikket.

Négyen is voltak a kórteremben, amikor megtörtént a nemi erőszak a sátoraljaújhelyi kórházban

 

Illusztráció (Getty Images)

A gyanúsítottal együtt két ápoló és két beteg is volt abban a kórteremben, ahová a mikóházi férfi állítólag beosont, és megerőszakolta az egyik ott fekvő beteget. A gyomorforgató ügyről a gyanúsított feleségét és szomszédait is megkérdezték. Válaszaikat itt találod.

2018 volt az az év, amikor elkezdtek lecsúszni a nyugdíjasok

Most már látszik az adatokban, hogy a nyugdíjakat maguk mögött hagyták az utóbbi években gyorsan emelkedő bérek. Ebből kellemetlen és szinte megoldhatatlan feszültség lehet. Részletek.

 

Az Index időzített bombán ült, ami most robbant

A Klubrádióban az Index gazdasági rovatvezetője, Jenei Miklós arról beszélt, hogy bár kifelé úgy jelenik meg, mintha Dull Szabolcs és Bodolai László állna szemben egymással, nekik valójában nem a céget tulajdonló alapítvány elnökével volt az alapvető gondjuk. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Beígért Badacsonynak egy pincesort, aztán saját zsebre eladta a telket az alpolgármester

A badacsonytomaji alpolgármesternek 2022-ig élő szerződése van saját önkormányzatával egy turisztikai beruházásra, de májusban feldarabolta és eladta az építkezésre kapott területet. Hogyan történhetett meg mindez? Ebből a cikkből kiderül.

Két év alatt 60-ról 23 százalékra csökkent Putyin bizalmi indexe Oroszországban

Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Sputnik via AFP

Mi vezetett a bizalomvesztéshez? Ha érdekel, ide kattints.

Soha ennyi őrülten száguldozó autóst nem fogtak

Leginkább a sebességhatárokat durván átlépők száma emelkedett abban a félévben, amikor 9 hétig alig volt forgalom az utakon. Úgy tűnik, éppen ezt használták ki a száguldozók. Íme, a részletek.

Pár napra kifullad a nyár a jövő héten

Vasárnap estig tart a zavartalan strandidő, majd egy frontrendszer közelíti meg hazánkat. Hétfőtől borult égbolt, nyugaton többfelé záporok, zivatarok tehetik mozgalmassá az időjárást. A részletes előrejelzést itt találod.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.
 

Ez is érdekelhet

képcím

Itt vannak a friss nyugdíjutalási időpontok

képcím

Tállai 13. havi nyugdíjat is ígér az időseknek jövőre

képcím

Péntektől érkeznek a nyugdíjak a nyugdíjprémiummal és a...