Lezuhant egy felhőkarcolóról és meghalt a francia "pókember"

Startlap - Startlap
Lezuhant egy felhőkarcoló lakóépületről és meghalt egy francia állampolgár múlt héten Hongkongban - közölte a rendőrség hétfőn. A helyi média tudni véli, hogy Remi Lucidi francia "pókemberről" vagyis az épületekre mindenfajta biztosítás nélkül felmászó fenegyerekről van szó.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 30 éves férfi holttestét egy épület teraszán találták meg a város Mid-Levels nevű elegáns negyedében. Hozzátették: a férfi extrém sportokat űzött, de a nevét hivatalosan nem közölték.

A hatóságok első vizsgálata alapján a férfi vélhetően az épület tetejéről esett le, de a rendőrség nem talált búcsúlevelet a helyszínen. Halálának pontos okát csak a boncolás után tudják megállapítani.

A helyi média, köztük a South China Morning Post című napilap szerint a 30 éves férfi nem más, mint Remi Lucidi. A lap egy névtelen forrása szerint Lucidit utoljára a lakóépületen egy 68. emeleti lakosztály ablakán látták bekopogni csütörtök este.

Lucidi, aki a “Remi Enigma” (Remi Rejtély) nevet használta a közösségi médiában, utoljára egy héttel ezelőtt tett közzé a mászás közben készített fényképet az éjszakai Hongkongról az Instagramon, helyszínként pedig a Causeway Bay bevásárló kerületben fekvő Times Square-t jelölte meg.

A francia mászó gyakran tett közzé fényképeket az Instagramon mászás közben, amikor a világ számos pontján fekvő magas épületekre hágott fel. Az egyik ilyen alkalommal Dubajban készített szelfijének azt a címet adta, hogy “425 méterrel az ég felett”.

Lucidit rajongói és követői a közösségi médiában gyászolják, és sokan ott búcsúznak el tőle.

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt Henry Kissinger

képcím

Meghalt Vajda Mihály Széchenyi-díjas filozófus

képcím

Elhunyt Galambos Erzsi