Hónapokig a Dunába engedte a WC tartalmát a Rudas fürdő

Startlap - Startlap
Ráadásul javítás után is fennállt a probléma.

Horgászok figyeltek fel rá még 2017 év végén, hogy a Rudas fürdőből szennyvíz folyik a Dunába. Fotókat is megosztottak erről egy Facebook-csoportban, a hulladékok miatt egyértelműen látszik, hogy a WC-ből érkezett – írta a 444.

Még decemberben az egyik horgász bejelentése nyomán vizsgálatot indított a katasztrófavédelem, ahol kiderült, hogy egy aknát nem kötöttek rá a szennyvízelvezető rendszerre, ennek megoldását az FCSM májusig ígérte.

A fürdőben a javítások elkészültek, de a határidő lejárta után továbbra is fennállt a probléma, kiderült, hogy egy másik WC még mindig nem jó helyre van bekötve.

 „A BGYH eddig abban a tudatban volt, hogy a fürdő szennyvízkibocsátása az előírásoknak megfelelő, de a megkeresés után megkezdett vizsgálat során kiderült, hogy egy másik vizesblokk használt vize még mindig nem a megfelelő csatornán keresztül távozik. Ez a korábbihoz képest ugyan elenyésző mennyiség és a medencevizekkel keveredve, többszörös hígítással érkezik az élővízbe, de természetesen a BGYH haladéktalanul intézkedik az újabb probléma mielőbbi megoldásáról.” – nyilatkozták a portálnak.

Az FCSM közleménye szerint a Dunába ömlő szennyvíz minősége messzemenően kielégíti az élővízbe vezethetőség követelményeit, és egyáltalán nem veszélyes, ennek ellenére ők is intézkednek az ügyben.

Ez is érdekelhet

képcím

Egy jó hír, meg egy rossz hír: közelebb az Alzheimer-kór...

képcím

Kiderült, mennyibe kerülhetett Völner Páléknál egy...

képcím

A Dunában találták meg az ELTE eltűnt kutatójának holttestét