Hónapokig a Dunába engedte a WC tartalmát a Rudas fürdő

Ráadásul javítás után is fennállt a probléma.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-12 10:14

Fotó: MTI - Kovács Attila

Horgászok figyeltek fel rá még 2017 év végén, hogy a Rudas fürdőből szennyvíz folyik a Dunába. Fotókat is megosztottak erről egy Facebook-csoportban, a hulladékok miatt egyértelműen látszik, hogy a WC-ből érkezett – írta a 444.

Még decemberben az egyik horgász bejelentése nyomán vizsgálatot indított a katasztrófavédelem, ahol kiderült, hogy egy aknát nem kötöttek rá a szennyvízelvezető rendszerre, ennek megoldását az FCSM májusig ígérte.

A fürdőben a javítások elkészültek, de a határidő lejárta után továbbra is fennállt a probléma, kiderült, hogy egy másik WC még mindig nem jó helyre van bekötve.

 „A BGYH eddig abban a tudatban volt, hogy a fürdő szennyvízkibocsátása az előírásoknak megfelelő, de a megkeresés után megkezdett vizsgálat során kiderült, hogy egy másik vizesblokk használt vize még mindig nem a megfelelő csatornán keresztül távozik. Ez a korábbihoz képest ugyan elenyésző mennyiség és a medencevizekkel keveredve, többszörös hígítással érkezik az élővízbe, de természetesen a BGYH haladéktalanul intézkedik az újabb probléma mielőbbi megoldásáról.” – nyilatkozták a portálnak.

Az FCSM közleménye szerint a Dunába ömlő szennyvíz minősége messzemenően kielégíti az élővízbe vezethetőség követelményeit, és egyáltalán nem veszélyes, ennek ellenére ők is intézkednek az ügyben.

Mai nap hírei

Ezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu5 órája

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu6 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu7 órája

6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

168ora.hu7 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu7 órája

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

tisztajovo.hu9 órája

Katasztrofális sátrazásom története: laza vagyok, de ami sok, az sok, és ez bizony sok volt

she.life.hu10 órája

5 szuperegészséges diétás étel ami azonnal és hosszan eltelít

unilife.hu19 órája