Kiemelt Hírek 2018. június 14.

Hogyan fogyjál éhezés nélkül?

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 14.
Nem kell éhezni a jó alakért.

A fogyókúrázók álmával állt elő Leanne Ward dietetikus: hogy lehet úgy fogyni, hogy közben nem éhezünk? Szerinte úgy is veszthetünk a súlyunkból, ha emberes adagokat eszünk – csak az nem mindegy, hogy mit és hogyan. Ehhez még csak sanyargatnunk sem szükséges feltétlenül magunkat. Leanne napi hat étkezést javasol.

Szinte mindenki karcsúbb szeretne lenni annál, ahogyan kinéz. A koplalásba és a kemény edzésekbe azonban nem egyszerű belefogni. A Brisbane-ben élő dietetikus új módszert javasol az álomalak elérése céljából. Szerinte a test zsírtartalmának csökkenése azon múlik, hogy mennyire „tiszta” ételeket fogyasztunk.

Nagyon fontosnak tartja, hogy ezek az ételek változatosak legyenek, nem javasolja az egyoldalú fehérje vagy zsír alapú diétákat. A testünk okosabb, mint mi – állítja. És mindenféle rutinhoz gyorsan képes hozzászokni. Ha az a gyakorlat, hogy holnaptól kevesebbet eszünk, a testünk ki fogja védeni, és elkezd a kevesebb kalóriából hatékonyabban gazdálkodni.

A dietetikus szerint rengeteg zöldséget és gyümölcsöt ehetünk, és be kell tartanunk a 80/20 szabályt. Miszerint 80 százalékban szuperegészséges dolgokat fogyasszunk, a maradék húszban pedig azt, amit szeretnénk.

Így néz ki Leanne napi menüje:
• Reggel egy pohár zöld teával és egy szelet kovászos kenyérre kent avokádókrémel kezd. Az avokádókrémhez összenyomja villával az avokádót, ad hozzá egy fél apróra vágott paradicsomot, egy kis feta sajtot és egy pici citromlevet facsar rá;
• Tízóraira jöhet egy pohár görög joghurt és egy kávé;
• Délben egy nagy adag saláta tonhallal vagy csirkével, olajbogyóval, sajttal, de öntet nélkül;
• Uzsonnára egy banán és 12 szem mandula
• A vacsora lehet, amit jónak látunk. Leanne szereti a salátát, így szívesen választja vacsorára is. De jöhet tészta vagy akár főzelék;
• Vacsora utáni nasinak pedig jó lesz a földieper.

Mindehhez napi legalább két liter vizet is ajánlatos fogyasztani. Leanne szerint nem érdemes magunkat sanyargatni. Egy nagy adag fagyitól önmagában senki nem fog meghízni, míg egy hét salátaevéstől sem válik senki egészségessé. A diéta akkor a legjobb, ha életmódváltással párosul, és nem csak az étkezési szokásainkat változtatjuk meg.

Keresés az oldalon