Kiemelt Hírek 2020. június 23.

Hivatalos számok: ennyi magyar vesztette el az állását a koronavírus-járvány miatt 

Startlap Kiemelt Hírek 2020. június 23.
Megérkezett a legfrissebb statisztika, a valóságban azonban még aggasztóbb lehet a helyzet. Hírösszefoglaló.

Kiderült, mennyi magyar vesztette el az állását a koronavírus-járvány miatt 

Megérkezett a legfrissebb, májusra vonatkozó munkaügyi statisztika, mely az állástalanná válók számának további emelkedésére utal. A valóságban azonban még aggasztóbb lehet a helyzet, mivel nagyon sokan lehetnek olyanok, akik nem felelnek meg az álláskeresői státusz kritériumainak. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatait itt találod.

Merkely Béla: Egy idő után a Covid-19 eltűnik 

A Semmelweis Egyetem rektora szerint továbbra is nagyon fontos a védekezés (maszkviselés, távolságtartás), mert ezekkel a vírus reprodukciós mutatója egy alá csökkenhet, a betegek száma tovább fog fogyni, a járvány pedig teljesen megszűnik. A professzor azt is elárulta, mire van szükség ahhoz, hogy még hatékonyabb legyen a védekezés.Részletek. 

Az állam mindvégig pénzelte a Széchenyi Bank most letartóztatott fő tulajdonosát

A bank közel 6 évvel ezelőtt csődölt be, bő öt éve folyik a nyomozás. És eddig az állam mindvégig pénzelte Töröcskeit, aki az állami áramrendszert irányító Mavir Zrt. igazgatósági elnökeként. Az ügynek van egy másik pikáns vonatkozása is, a részletekért ide kattints.

Kicsúszott a határidőből az állam, egymilliárd forint közpénz veszett oda Simonkáék cégében

Getty Images

Pedig Nagy István agrárminiszter még államtitkárként azt mondta, mindent megtettek, ami emberileg és jogilag kötelességük volt

A svéd emberkísérlet tanulsága: senki ne csinálja utánuk

Svédország végig külön utat járt a járványkezelésben, de a kívánt nyájimmunitást megközelíteni sem sikerült, a gazdaságot nem tudták másnál jobban megvédeni, és az áldozatok számát sem voltak képesek alacsonyan tartani. Részletek.

Elárulták, miért kapott Dzsudzsák Balázs diplomata útlevelet

Magyar Levente miniszterhelyettes a DK-s Vadai Ágnesnek egy mondatban megindokolta, mivel érdemelte ki Dzsudzsák Balázs a diplomata útlevelet. Ha érdekel a magyarázat, ebből a cikkből megismerheted.

Még jobban megszorongatják a fővárost

Egyre inkább a kormányzati önkény dönti el, hogy mely településekre mosolyog rá a szerencse. 

Megvan, mikortól kapják megemelt fizetésüket a pedagógusok

Getty Images

Kásler Miklós februárban még azt mondta, hogy júliusban már emelt fizetést kapnak a tanárok. Nem így lesz. Az új dátum ebből a cikkből ismerhető meg.

Változik az Aldi üzleteinek nyitvatartása a turisztikai régiókban

Meghosszabbított nyitvatartási idővel várja a vásárlókat a Balaton és a Velencei-tó környékén a turisztikai főszezonban az üzletlánc. A részleteket itt találod.

A hétvégén már 30 fok is lehet

A hét első felében még erős szél kíséretében hűvösebb levegő érkezik hozzánk. Csütörtöktől számíthatunk fokozatos melegedésre. A részletes előrejelzésért erre a linkre kattints.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.
 

Keresés az oldalon