Ferihegyre sztrájk jön, Budapestre új multi, Tarlós szerint a többi jelölt komolytalan

Polt Péter kifejtette, miért nem a legfőbb ügyészség nyomozott az Elios ügyben, folytatódik az Otthon Melege program, új technikát fejlesztettek ki a vidéki betörők, új Schumacher érkezett a F1-be, és természetesen a mai napot sem úsztuk meg bűnügyi olvasnivaló nélkül.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-02 22:09

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Újabb multi jön Magyarországra

Szijjártó Péter bejelentette, hogy a New York-i székhelyű International Flavours & Fragrances Budapestre telepíti globális pénzügyi szolgáltató központját. Az íz- és illatanyagok gyártásában piacvezető cég számos munkahelyet teremt, és feltehetően nem ez lesz az utolsó amerikai beruházás Magyarországon, ugyanis a külügyminiszter beszámolója szerint jelenleg 16 új befektetési lehetőségről zajlanak tárgyalások.

Innen kiderül, miért éppen hazánkat választotta a multicég, mennyi dolgozót vesznek fel, és mit mondott még Szijjártó Péter:

Sztrájkot terveznek a ferihegyi reptér dolgozói

Munkabeszüntetés jöhet a budapesti reptéren, mivel több hét tárgyalás után sem sikerült megegyeznie a földi kiszolgálókat képviselő Légiközlekedési Egyesült Szakszervezetnek a Malév Ground Handling vezetésével. A sztrájk lassíthatja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmát. 

A részletekért ide kattints:

 

 

Fotó: Balazs Mohai/Bloomberg via Getty Images

 

 

Fiatal kora óta ivott a férfi, aki a a Széki-tónál részegen elvágta egy horgász torkát

Emberölés kísérlete és garázdaság okán közel öt év börtönre ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a férfit, aki miután közölte hogy megmutatja, „hogyan kell itt halat pucolni”, elvágta egy horgász torkát.

Az eset részletei itt olvashatók:

Újra egy Schumacher száguldott a Forma-1-es Ferrariban Bahreinben

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick a múlt hétvégi Bahreini Nagydíj helyszínén tesztelte a Ferrari idei versenyautóját. Az autósport legfontosabb szereplői és a média is kiemelt figyelemmel követte a Forma-2-ben versenyző ifjú Schumacher F1-es debütálását.

További részletek:

Egyéb hírek a Schumacher családról:

Holnap kiderül, hogyan lehet pályázni az Otthon Melege program következő ütemére

Folytatódik az Otthon Melege Program, amelynek keretében legutóbb háztartási gépek cseréjére lehetett pályázni legfeljebb 45 ezer forint értékben. A részleteket holnap jelentik be a következő felvonásról.

Innen kiderül, mire lehet kapni vissza nem térítendő támogatást a program folytatásában:

Tarlós István szerint nem lehet komolyan venni a főpolgármester-jelölteket

Egy érdekes jelenség. Ha látnám a Vidámszínpadon, szétröhögném magam

– így nyilatkozott a rádióban Tarlós István Puzsér Róbertről a főpolgármester-választás kapcsán. Tarlós nemcsak Puzsért, hanem Karácsony Gergelyt is teljesen komolytalan jelöltnek tartja.

A teljes beszélgetés Tarlós Istvánnal: 

 

Új módszerrel jutnak be az ingatlanokba a betörők

Úgy tűnik, igaza van azoknak, akik a biztonság érdekében a “kulcsot sosem hagyunk a zárban” iskolát követik. A betörők ugyanis egy olyan technikával kezdtek próbálkozni, ami ezzel a módszerrel megelőzhetó. Dunaharasztiból, Székesfehérvárról és Maglódról is jeleztek hasonló betöréseket.

Olvass tovább, ha érdekel, pontosan milyen az új szisztéma:

Polt Péter szerint lehetőség, nem kötelesség, hogy a Legfőbb Ügyészség nyomozzon az Elios-ügyben

Varju László DK-s képviselő írásban érdeklődött Polt Péternél, hogy vajon miért nem a Legfőbb Ügyészség nyomozott az Elios-ügyben. A legfőbb ügyész a 2018 júliusában elfogadott új Büntetőeljárási törvényre hivatkozott érvelésében.

 

 

MTI Fotó: Soós Lajos

 

 

Polt Péter részletes válasza: