'Hibátlan' riportban számolt be a köztévé a saját székháza előtti tüntetésről

Startlap - Startlap
Csak éppen az nem derül ki belőle, hogy miért pont a Kunigunda utcában tiltakoztak.

Az volt a demonstráció oka, hogy a közmédia elfelejtett beszámolni a Hadházy Ákos nevével fémjelzett aláírásgyűjtésről, melynek célja az Európai Ügyészséghez való csatlakozás volna. Annak ellenére, hogy több mint 270 ezer aláírás gyűlt össze, ami már testvérek között is hírértéknek számít. Ezért tartottak tüntetést a köztévé Kunigunda utcai székháza előtt a jelenleg független országgyűlési képviselőként tevékenykedő Hadházy vezetésével.

Ezt már nem lehetett elhallgatni

Na erről aztán már a köztévé is kénytelen volt beszámolni, de olyan frappánsan sikerült megoldaniuk a feladatot, hogy Hadházy Ákos hiába bérelte volna fel a legmenőbb pr-ügynökséget, akkor se tudott volna olyan kampányvideót összehozni, amely ennél a riportnál szemléletesebben illusztrálja a közmédia állapotát – írja az Index tévéügyi szakblogja, a comment:com.

Nem került adásba a petíció sem

A tüntetés oka mellett az sem derült ki a köztévé összeállításából, hogy Hadházy bement a tévészékházba, hogy átadjon egy propagandaellenes petíciót. Pedig Hadházy szerint még fel is vették bent, ahogy felolvassa, de persze ebből egy másodperc se került adásba – írják.

A tudósítás inkább Hadházy lejáratásáról szólt

De a lényeg csak ezután jött:

A 3 perc 21 másodperces szegmens első 36 másodperce szól mindössze a tüntetésről.

A maradék 2:45-öt, vagyis majdnem ötször annyi időt arra tartogatták, hogy alaposan lejárassák Hadházy Ákost a választási kampányból már jól ismert, elferdített és kiforgatott toposzokkal – számol be a portál.

Ez is érdekelhet

képcím

Több embert túladagoltak vakcinával a Gottsegen György...

képcím

Hadházy: 474 millióból egy nagy halom trágya lett

képcím

Vigyázat: hamis nyereményjáték terjed az Auchan nevében